maj 06, 2006

Inte bara tomten är vaken ...

... utan en massa andra skumma filurer har svårt att sova. Själv har jag sovit som en gris i natt och känner mig piggare än jag gjort på flera år. Tack för all stimulans, boyz and galz!

Jag upprepar därför mitt budskap till alla hörselskadade person med läsförståelse:

Fuck Off! Kom inte i närheten utan att ha skrivit först och bett om lov. Tacka Dinge-Jinge för detta. Det var det mest katastrofala misstag - ett av många! - man kunde göra genom att dra in min familj i detta. Fy fan! Vilket SVIN. S....V....I....N. Det där med att sabba datorerna var också dumt. Ni vet ju hur jag hatar krånglande datorer. Puckon.

Å andra sidan måste jag ge en eloge till detta lilla upptåg. Har man inte helt klar för sig vad man är utsatt för så fungerar knep av den här typen:

Tror du verkligen att någon bryr sig om dina psykiska problem som du later flöda fritt här på sidan? De som trotts allt besöker gör det med endast ett enda uppsåt; att göra livet mycket trist för dig. Vi har lyckats stänga ned din interaktivitet, och vad har du nu kvar?
En tokstolles ensamma dravel och desperation.

Jävla tönt!

Jag har ju mycket, mycket lång erfarenhet av email headers och liknande. Jag satt redan i början/mitten på 90-talet och spårade spammare som skickade en massa dynga till mina amerikanska konton. Detta var långt innan Internet blivit en plats där man har Hemsidor - Yuk! Jag hatar det ordet! - och Surfar - Double Yuk! - så mängden mail var hanterbar, d.v.s. det lönade sig att jaga spammare.

Men aldrig, aldrig någonstans eller någonsin har jag fått ett så totalt rentvättat email som detta ovan.  Headern innehöll nästan ingenting och jag tror inte ens att det fanns den obligatoriska datumstämpeln. Smart. Men dumt.

Det är ju självklart att en gammal mailräv som undertecknad blir misstänksam, då om någonsin! Jag förstod ju att hela min blogg var utsatt för ett raffinerat sabotage, men hade inte möjlighet att skaffa fram bevis, Detta brev var ju då allt jag behövde för att bli totalt övertygad.

Vad jag just nu roar mig med är att fundera på vad Timbro och Näringslivet skall göra med sin skit. Kommer Nussorf åter upprätta sin bas i Paris? Kommer Billy Boy att flytta tillbaka till USA? Kommer Moje - nej inte den moje! dej skall jag återkomma till under veckan! - att flytta hem till rötterna, som antagligen innehåller band till den förste neokonservative demokraten med samma efternamn: Moynihan. Spännande frågor.

Frågor som Aftonbladet av någon för mig outgrundlig anledning aldrig varit intresserade av att ställa. Kommer någon ihåg följande lilla bevis på att jag tagit kontakt med Aftonbladet?

Aftonbladet tiger

Jag hade då ett samtal med Mats Engström på ledarredaktionen. Föt att undvika att jag öven fortsättningsvis måste göra en massa oavlönat arbete så var jag ytterst explicit: Nu får du jobba, Mats! Vill du att din tidning skall få skriva om detta så får du - personligen! - ta kontakt med kultur- och nyhetsredaktionerna. Jag tänker inte ta i svensk media med en tång på lång tid.

Men ändå är det helt tyst på Skandinaviens störtsa dagstidning. Helt tyst. Ingen där har velat ta i mitt material om den svenska IsraelMOBBEN med tång. Trots att man haf hur lång tid som helst på sig. Månad ut och månad in. Så vi är väl kvitt då.

Däremot är jag inte färdig med de puckon som insisterar på att gå in i min dator, trots att alla vet att LOPPET ÄR KÖRT. Jag hade en lustiger dans med ett antal service.exe-processer som stänger ner datorn, men till slut tänkte jag: "skit samma. jag har ju sparat allt förutom några rader".

Det skall bli oerhört intressant att låta ett proffs titta på alla små trevliga trojaner och annat som placerats på mina datorer. Och då talar vi om säkert sedan minst ett par års tid tillbaka. Duktigt, men dumt.

Vad som däremot nästan skrämmer mig lite, det är hur länge detta verkar ha pågått. Jag kan för mitt liv inte begripa vad jag gjort långt, långt innan någon ens kunde ha förstått att jag skulle skriva om 9/11 etc. Jag hoppas innerligt att jag har totalt fel, men det verkar faktiskt som en totalt apolitisk individ uppvaktades så tidigt som under 80-talets senare halva. Va?!?!?!

Jag har en hyfsad bild av sannolikheten för att två närmast identiska händelser drabbar en och samma person. Vad som hände förut - helt plötsligt blev huset där jag bodde Super Charged, d.v.s. ström gick in, men inget kom ut. Självklart rök min dator åt skogen då. Poof. Exakt samma sak händå i oktober förra året då min huvuddator bara smällde av så att det osade om det. Bokstavligen. Hela elsystemet var hoptrasslat bortom all rim och reson.

Vad som slår mig just mu är hur jag under min första period med den spännande upplevelsen av Titta-Min-Dator-Ryker, då erfarenheten uppvaktades av en mycket osannolik person. En våldsamt distingerad herre, O M, till vidare,  fattade tycke för mig, en jämförelsevis sluskig bohem, och underhöll mig på alla upptänkliga sätt och vis. Mat och dryck och resor. Däremot så delade han aldrig med sig av de undersköna damer han umgicks med. Men det var väl tur det.

Jusat detta sista hade jag inte ens en tanke på förrän jag skrev nu precis. Det fungerar som så att denna härva löser upp sig gradvis, en bit i taget. Många, många gånger har jag funderat på vad det har varit som pågått. T.ex. bodde jag då hemma hos en tjej från ett kommunistland. Hon gav mig så mycket information om hur hon förföljdes av landets säkerhetspolis, som vid ett tillfället.o.m. flyttade in hos henne och krävde marktjänst. "Tvätta mina strumpor!”o.s.v.

Det är ju självklart att man ser på världen med lite anorlunda ögon när man fått höra allt detta i skrämmande detalj. T.ex. hur landets diktator fick komma på studiebesök och gräva upp jättestora potatisar som någon stackare fått fylla fältet med i förväg. Denna tjej borde ha fått en tapperhetsmedalj, men så vitt jag vet så är det fortfarande ingen som lyssnat på hennes och liknande öden. Tystnad råder ...

Men även allt detta kommer att bli förklarat, antar jag. Satans obehagligt är det ändå. Just nu.

Lousie gillar att klä av sig offentligt
Notera länkarna som klistrats in: Linköping kommer snart i fokus här.

Bilden postades under rubriken

”Högerns långsamma harakiri”

Jag hade alltså tänkt skriva ett inlägg med rubriken Stor Förnedringshumor på nätet, men det får räcka med denna lilla notis.Klicka istället här för att se hur kul jag haft hemma hos Madame Prozaq!  Louise Persson och säkert också Dennis Josefsson - ni vet den här rot-torre gossen som inte alls gillade att jag skrev om Justin Raimondo och hans arbete med den stora Israeliska inte alls så covert operation som man höll på med innan och runt 11/9, d.v.s.FOX News, Israel och 9/11  -  har tydligen haft svårt att sova. Synd.

Jag vill ju inte framstå som mallig, men det kommer inte att förvåna mig ETT DUGG om det snart visar sig att det tillbakadragande som gjordes för att Sverige och Israel skulle vara med på samma övning - var det i Italien? - har sina rötter på just denna sida som du läser nu. Chop, chop, chop!

Det är ju hedrande för vårt land att det finns åtminstone någon med annat än välling mellan öronen. Jag måste erkänna att jag verkligen tvivlade på detta under en lång tid. Varför så fruktansvärt seeeeegt??? Göran?

Maffian har ju skritit och skrikit om hur långt jag skriver, som om det vore något fel eller en möligt att undivika i en situation som detta. Men eftersom jag redan har sagt allt som behöver sägas i flera kopior på denna blogg. Så nu skall jag ägna mig åt roligare saker. Och framförallt avstressande och uppiggande aktiviteter.

Posted by Thomas_Lindstrom at 10:06 FM | Comments (0)

april 13, 2006

Israellobbyn och Den Stora Tystnaden

Jinge har igår och idag tagit upp den tystnad som råder, inte minst i det officiella Sverige, kring ”konflikten” mellan Israel och Palestina. I ”Sverker Åström vågar tala högt”  tipsar jinge om en artikel i Svenska Dagbladet - Brännpunkt: ” Sveriges cyniska tystnad” av Åström - och idag fortsätter Jinge med ”Varför är medierna så tysta?”. Läs dessa tre viktiga texter!

Det som stör mig mest i detta är åter detta hyckleri: Sedan flera år tillbaka har vi fått höra att USA har som ett av sina många delmål att Sprida Demokratin i Mellanöstern. Amen. Som Åström skriver, så har man i Palestina genomfört ett val och nu gillar man plötsligt inte demokratin längre. Här var det åtminstone inte, som i Irak, en marionettregering tillsatt av en ockuperande makt som skötte valprocessen.

En Palestinsk pojke i Jenin
En Palestinsk pojke i Jenin. Notera månlandskapet i bakgrunden.

Palestinier = Araber = Muslimer = Terrorister är ju en ramsa vi hör dagligen, gång på gång. Ständigt. Google är naturligtvis inget strikt vetenskapligt instrument för mätning av opinion o.s.v., men ger ändå tillräckliga indikationer åt vilket håll vinden blåser. Därför tittar jag först på vad den internetbaserade opinion har att kvantitativt bjuda på när det gäller orden palestine och terrorism.

Google:  palestine terrorism  = 14.2000.000 träffar,
d.v.s. 14 miljoner tvåhundratusen sidor

som kombinerar dessa ord.

Nu är naturligtvis inte alla dessa sidor ägna åt anti-palestinska slagord. Men vi kan i alla fall utan någon som kontatera att palestina/palestine + terrorism är en fras som diskuteras mycket livligt.

Faktum är att jag minns det som om det vore igår, men det är väl något år sedan jag fick se en mer omfattande redovisning i TV över hur det egentligen ser ut i Palestina. Jag skäms än idag över min totala okunnighet! Hur kan man acceptera att människor får leva i detta totalt demolerade landskap. Jag valde medvetet ordet ”landskap” eftersom det knappast längre giår att tala om bebyggelse. Total ödeläggelse!

En annan bild från Jenin

Då vänder vi på steken. Mycket - kanske rent av det allra mesta - av den föredelse vi ser i de palestinska områdena är ett resultat av två sedan länge etablerade israeliska strategier: 1) kollektiv bestraffning som ofta yttrar sig som 2) husförstörelse. Visst borde detta vara något som är väl diskuterat och redovisat på vår så innehållsrika webb?

israel "house demolition" = 72.000 träffar

israel "collective punishment" = 405.000 träffar

Det heter ju att “Seeing Is Believing” och det är onekligen en avservärd skillnad att läsa om detta och att sedan se resultatet av den israeliska terrorn, för något annat handlar det inte om. Men se där lämnar vår kära webb oss helt i sticket, i varje fall enligt Google:

israel "house demolition" = 13 bilder

israel "collective punishment" = 28 bilder

Det är alltså ingen överdrift att påstå att webben är mer eller mindre blind när det gäller de visuella bevisen på denna förödelse. För att göra denna jämförelse heltäckande kan det nämnas att palestine terrorism också ger ett magert gensvar, rent bildmässigt - 546 bilder - medan en mer allmän sökning på muslim terrorism knuffar upp siffran till 6.270 bilder och islam terrorism ger 2.920 bilder. Inte särkilt höga siffror, men ändå mellan ca 20-500 gånger mer intressant än den israeliska terrorn i Palestina.

Vad beror denna totala obalans och snedvridning på? Ett (1) svar kan naturligtvis vara att detta är en så oerhört jobbig och plågsam konflikt i sig att många rätt och slätt inte orkar skriva om det; för mig personligen var det länge ett skäl som fick mig att titta åt annat håll. Nu hjälpte inte min passivitet på området nämnvärt utan glåpord som ANTISEMIT haglade ändå helt obesvärat åt mitt håll.

Det är själklart att det är ett direkt hinder för många människor att skriva om något som resulterar i att man får etiketten JUDEHATARE klistrad på sig. Vi skall inte underskatta den påtvingade självcensurens makt!

Om vi nu - som jinge i  ”Varför är medierna så tysta?” - tycker att media i Sverige är tystlåtna så bör vi också inse att det här i Sverige finns en flod av rapportering jämfört med den totala mediala mörkläggning som råder i USA, som dock är avgörande på området Israel-Palestina.

Denna mörkläggning är inte en slump eller helt självvald utan resultatet av en skickligt genomförd psykologisk krigföring från Israels och den amerikanska israellobbyns sida. Det är därför närmast att betraka som sensationellt när USA:s främsta bin-ladin-jägare, den f.d. CIA-mannen Michael Scheurer, skriver om detta, som jag redogjort för i ”Scheuer om Israels 'Spioneri' i USA”.

Det är naturligtvis inte mindre sensationellt när Edvard Peck skriver “Of Course There Is an Israel Lobby”. Peck borde ha oklanderliga credentials - meriter -  i ett USA dominerat av den republikanska höger:

Ambassador Edward Peck is an Advisory Board Member for the Center on Peace and Liberty at the Independent Institute, was Deputy Director of the Cabinet Task Force on Terrorism in the Reagan White House and former Chief of Mission in Iraq, and was in Jerusalem and the West Bank as an international observer of the presidential elections in 2005, and in Gaza for the Legislative Council elections in 2006.

Men nu har Ambassadör Peck givetvis stött ut sig själv ur den republikanska majoritetens gemenskap som idag helt domineras av kristna fundamentalister där det enda som gäller för Israel/Palestina just nu är att judarna får besitta hela det bibliska Israel . Sedan kommer Guds Män i USA att sparka ner judarna i det helvete där alla vi andra otrogna hedningar får vistas efter Kristi återkomst. Det ser jag fram emot.

Läs t.ex. detta citat från Pecks artikel:

The London Review of Books recently published an article, by Professors John Mearsheimer of the University of Chicago and Stephen Walt of Harvard’s Kennedy School of Government, on the Israel lobby's negative impact on U.S. domestic and international interests. The expected tsunami of rabid responses condemned the report, vilified its authors, and denied there is such a lobby—validating both the lobby’s existence and aggressive, pervasive presence and obliging Harvard to remove its name.

Läs hela artikeln här >>>   

Det är självklart att det bara inte går an att ha den typen av åsikter i dagens patetiska version av Demokratin och Yttrandefrihetens Förlovade Land.

sorterat på krönikan under  * israel  
 * propaganda  * islamhat
och  * USA  
-------------------------------   
andra bloggar om: , , , , ,  
, , ,  

-------------------------------  
technorati tags:  , , , ,  
, , ,   

Posted by Thomas_Lindstrom at 01:29 EM | Comments (3)

december 30, 2005

Storebror George, 'the testy kid'

Andra bloggar om: , , , , ,    

Säga vad man vill om amerikanska journalister, men ett stort antal har inte stoppat fingrarna i pengagrytan och stängt käften, eller hur man skall uttrycka det. Molly Ivins är en veteran från Texas - “Loudmouthed Texas dame” - och jag tror t.o.m. att hon gick i skolan samtidigt som George W - eller skall det vara George V? ... - och det är ju en merit om någon. I vilket fall som helst så gick Molly Ivins på samma college som mamma Bush, ni vet Barbara som inte vill fläcka ner sin vackra själ med sådan smuts som död och elände:

"Why should we hear about body bags and deaths," Barbara Bush said on ABC's "Good Morning America" on March 18, 2003. "Oh, I mean, it's not relevant. So why should I waste my beautiful mind on something like that?"

Dame Bush med Attack-Pudel
länk: “Her Beautiful Mind”

Då kan man ju förstå om Dame Bush stoppar fingrarna extra djupt in i de vackra öronen när Molly tar sig ton på det här viset:

Big Brother Bush

By Molly Ivins, AlterNet
Posted on December 29, 2005, Printed on December 30, 2005
http://www.alternet.org/story/30175/

The first time as tragedy, the second time as farce. Thirty-five years ago, Richard Milhous Nixon, who was crazy as a bullbat, and J. Edgar Hoover, who wore women's underwear, decided some Americans had unacceptable political opinions. So they set our government to spying on its own citizens, basically those who were deemed insufficiently like Crazy Richard Milhous.

For those of you who have forgotten just what a stonewall paranoid Nixon was, the poor man used to stalk around the White House demanding that his political enemies be killed. Many still believe there was a certain Richard III grandeur to Nixon's collapse because he was also a man of notable talents. There is neither grandeur nor tragedy in watching this president, the Testy Kid, violate his oath to uphold the laws and Constitution of our country.

The Testy Kid wants to do what he wants to do when he wants to do it because he is the president, and he considers that sufficient justification for whatever he wants. He even finds lawyers like John Yoo, who tell him that whatever he wants to do is legal.

The creepy part is the overlap. Damned if they aren't still here, after all these years, the old Nixon hands -- Dick Cheney and Donald Rumsfeld, the whole gang whose yearning for authoritarian government rose like a stink over the Nixon years. Imperial executive. Bring back those special White House guard uniforms. Cheney, like some malignancy that cannot be killed off, back at the same old stand, pushing the same old crap. Of course, they tell us we have to be spied on for our own safety, so they can catch the terrorists who threaten us all. Thirty-five years ago, they nabbed a film star named Jean Seberg and a bunch of people running a free breakfast program for poor kids in Chicago. This time, they're onto the Quakers. We are not safer.

Läs resten av artikeln här >>>>   

Så skall en slipsten dras :-)

sorterat under  * släkten är värst, * yttrandefrihet  och * 'intelligence'  

Posted by Thomas_Lindstrom at 09:23 EM | Comments (0)

december 21, 2005

Titta va ja hitta. På Högkvarteret!

Andra bloggar om: , , , ,    

Jag har i och för sig redan sagt vad jag vill ha sagt på området Bloggkritik vs. Mediekritik, men eftersom jag drabbats av för mig obegripliga påhopp från folk - jinge.se - som jag själv ägnat ganska mycket tid och energi [ jinge i krönikans arkiv ] åt att ”försvara”, påhopp som sedan läggs til den ”liberala” pöbelns redan obefintliga saklighet, då tycker jag inte om det. För den som är intresserad så kan jag ju påpeka att jinge.se låg långt före mig på webben med att ”skriva om andra bloggar och bloggare”, t.ex. ”alicio”. Punkt slut.

Nu råkade jag bläddra lite i Hökkvarterets arkiv för att se om det förväntade svaret på ”Yttrandefrihet 2 - Timbros skvaller”Timbros tystnad 1 - Blev han 'vald'?” och ”Timbros tystnad 2 - David Corn? Huh?” eftersom nu Hökkvarterets Karl-Johan Karlsson rekommenderade att jag skulle ”Läs[a] rapporten och kommentera gärna innehållet, men håll dig till innehållet.” istället för att som i det första, mer generella och översiktliga inlägget - ”Den radikala högern och media” - försöka sätta in denna typen av osaklig ”mediekritik”, d.v.s. så som rapporten presenterades av Karl-Johan Karlsson och Johan Norberg på Brännpunkt, SvD [pdf], där jag inte vill ta tillbaka ett enda ord när jag nu läst rapporten i sin helhet (vilket inte gick när artikeln publicerades).

Istället hittar jag lite recensioner av andra bloggare! Hej och hå! ”Jefferson: Barnsligt, skrikigt och oseriöst” är först ut. Det är ju en förhållandevis snäll beskrivning av Sveriges värsta hatbloggare som innehåller direkta dödshot eller dödsfantasier, om vi skall vara välvilliga.

Men det tråkigaste av allt när jag hittar en blogg som har ungefär samma åsikter som jag, men som uttrycker dem smaklöst och oseriöst. Jefferson är en sådan blog. I ett inlägg från förra veckan utnämner han Helle Kleins blogg till månadens sämsta. Jag misstycker ofta med Helle Klein, men inte på det sättet som Jefferson.
Han kallar henne för dum i huvudet och skriver att hon har fula glasögon. Han har lagt ut en bild på henne med ett blodigt kulhål i hennes glasögon. Smaklöst.

Tänk så olika man kan definiera dödshot. Där KJK anser att det är ”smaklöst” där menar jag att det är kriminellt och antagligen åtalbart. Men jag antar att KJK har samma förhållningssätt till Jeffersons beteende som de hatbloggare han inhyser på sin egen blogg: ”Ett ord Thomas: Yttrandefrihet. Om någon uttrycker sig här på bloggen, så får helt enkelt de som inte håller med säga emot.”

Nästa blogg ut är ”Bulten i Bo: Smått patetisk och insnöad” där Bulten själv deltar med liv och lust i debatten under inlägget.

Hoppsan! Nu händer det visst saker i den svenska bloggosfären så jag får koppla på realtidsgeneratorn :-)

Fortfarande helt oförändrat från förra gången:

”Jag anser att Timbro - och dess allierade - är ett av de största hoten mot yttrandefriheten i Sverige av den enkla anledningen att man med lögner och grovt vinklat material försöker påverka vad SVT förmedlar till svenska folket.”

Timbros undermåliga 'mediekritik'
Näringslivets misslyckade försök att manipulera yttrandefriheten

Nu går vi alltså över till realtid igen  --- Jag ser nu att Karl-Johan Karlsson till slut fått tid att svara. Först skall det vara lite sedvanlig  ”Jag har brutit ned de 20 000 tecken (!) som de tre inläggen innehåller till några punkter som Thomas pekar på. Han skriver väldigt spretigt, vilket försvårar det hela en aning, men jag gör ett försök.” Vi gör olika val här i livet: Jag har inte heller så mycket tid, men istället för att låta bli att skriva så väljer jag att pytsa ut information som får bli lite ”spretig” då jag inte hinner redigera alls. Det fördrar jag framför tystnad, men smaken är som sagt olika.

Några nedslag i KJK:s svar:

De meriter som Kerry anklagades för att ha ljugit om var utmärkelser från Vietnamkriget, bland annat det så kallade "purpurhjärtat", eller på engelska: "purple heart". Kerry rentvåddes från anklagelserna, men det var ett stort samtalsämne under ganska lång tid i amerikansk press. Att Thomas Lindström inte känner till detta visar på stor okunskap om den amerikanska presidentvalskampanjen.

Det går inte att först klaga över att jag skriver för långt och ”spretigt” och sedan använda det faktum att jag inte rabblat upp precis allt som jag känner till om ”den amerikanska presidentvalskampanjen”. Dumt.

Varför skrev t.ex. inte KJK själv att ”Kerry rentvåddes från anklagelserna” i sin rapport? Alla som vet något om "purple heart" vet också att det inte är ”meriter” utan medaljer som man tilldelas, ibland antagligen baserat på just meriter eller mod. I Kerrys var det för att han blev sårad i strid. Kontroversen handlade då om han blivit ”tillräckligt sårad” eller ej, men den typen av finstilta detaljer är ju intget för Timbro & Co.

Från Timbros rapport:

När Kerry däremot anklagas av Vietnamveteraner för att ha ljugit om sina meriter, då framgår det tydligt på hemsidan att det rör sig om en smutskastningskampanj. Det skrivs om en ”attack” mot Kerry och en ”hård kampanj” mot demokraternas presidentkandidat..

Detta var alltså helt korrekt. D.v.s. att det handlade om en för det republikanska partiet typisk smutskastningskampanj.

Thomas forsätter sedan med att fråga varför inte jag berättar hur den här smutskastningskampanjen kom på tal, att den har fördömts av demokrater och så vidare. Han verkar inte ha förstått vad rapporten går ut på. Den handlar inte om att informera om amerikansk politik eller att spekulera i vad som är sant eller inte, utan bara att visa hur SVT vinklar informationen.

Se där, där kom det: ”hur den här smutskastningskampanjen kom på tal”. Det är inte heller ett dugg chockerande (för mig) att läsa ”Den handlar inte om [....] att spekulera i vad som är sant eller inte” eftersom det är precis så man resonerar inom den amerikanska radikala högern. Fakta och sanning är ovidkommande. Ett fullkomligt abstrakt ”BALANS” är viktigare. Däremot kan jag inte komma ihåg att jag skrivit om att den har fördömts av demokrater, däremot skrev jag följande under rubriken ”Yttrandefrihet 2 - Timbros skvaller”

Varför berättar inte KJK och Timbro att **republikanen** John McCain omgående gick ut och i hårda ordalag fördömde denna kampanj? Och inte bara detta utan även krävde att Vita Huset gjorde detsamma. Varför berättar man inte att en viss Benjamin L. Ginsburg var tvungen att avgå i samband med båthistorien? Gingsburg var advokat för Bush/Cheneykampanjen och hade hjälpt ”båtveterarna”. Detta ansågs tillräckligt komprometterande för att Ginsburg skulle avgå. Varför?

Sedan hittar inte KJK mer att svara på i denna detaljerade kritik (”Yttrandefrihet 2” utan kastar sig lystet över något jag skrev lite senare under rubriken ”Timbros tystnad 1 - Blev han 'vald'?”:

Vidare fortsätter Krigskrönikan att kommentera rapporten. Men nu är jag rädd att han inte bara hakar upp sig på fel saker och missförstår, utan helt och hållet trampar snett. Han skriver:

"Sedan skulle jag hemskt gärna vilja få källan till den artikel (eller inslag i TV) där Bo Inge Andersson hävdar att det anses att valet var ”olagligt”. Det anser jag helt osannolikt att BIA skulle ha sagt. Helt."

OK, jag hade fel. Det är helt korrekt att jag missade länklistan på den sida som ”rapporten” hänvisade till. Det är dock inte första eller sista gången Det Mest Osannolika faktiskt har inträffat. Tack för informationen. Däremot så blir det hela lite patetiska när KJK lägger in högsta smear växeln för att en gång för alla avfärda min kritik. Tror han.

Det finns många fler exempel om du vill ha, Thomas.
Tänk så fel man kan ha.
Ännu roligare är att Thomas Lindström fortsätter klaga på att materialet inte finns på nätet och att rapporten förutsätter att man inte kollar upp källorna. Allt finns där, Thomas, och du kanske skulle ha läst det innan du skrev 20 000 tecken av ihålig kritik. Jag är inte direkt imponerad av din researchförmåga, som du så ofta skryter om.

Du har kritiserat ungefär en halv sida av de 23 som rapporten består av. Men inte ens där lyckades du hitta några fel.

Jag har inte fortsatt att ”klaga på att materialet inte finns på nätet”. Hur skulle jag ha kunnat få fram den tjusiga bilden ovan om jag inte hittat rapporten??? Onödiga dumheter. Det är korrekt att jag fokuserat på de punkter där jag har kunskap och något att tillföra. Den strategin borde KJK också ha valt så hade han sluppit genera Timbro med en undermålig rapport, d.v.s. undermålig på exakt de områden jag granskat och kritiserat. Andra har t.ex. valt att granska statistiken, som t.ex. ”Mattias på höjden”, något som jag helt saknar kompetens för.

Drar man samman de 8 kritiska punkter som jag förde fram under ”Yttrandefrihet 2 - Timbros skvaller” - min huvudkritik - så blir det kanske 2-3 A4-sidor. Detta är inte mycket att kommentera. Allt detta handlar dessutom om vad KJK ansett sig ha tillräcklig kompetens och kunskap för att skriva en rapport som kritiserat det SVT som en stor del av svenska folket konsumerar dagligen. Jag tror inte att han riktigt förstått vidden av vad han gjort.

”Men inte ens där lyckades du hitta några fel”

Av dessa 8 punkter väljer KJK ut 2 - möjligtvis 3 av 9 eftersom ”Meet the Press” föll utanför 1-8 - men ger inte ett enda direkt svar på de frågor jag ställer i texten. - men ger inte ett enda konkret svar på min kritik utan bara undanflykter. (”undermåligt material” avsåg de aktuella punkterna i Timbros/KJK:s rapport, inte NBC.) Istället för att visa att han kan ta ansvar för sina misstag och felaktigheter så väljer han istället ut andra saker där han kan leka Attack-Pudel. Fegt. Så illa ställt är det med högerns s.k. ”mediekritik”.

Jag ser alltså fortfarande fram emot att få svar på de ytterst enkla och konkreta frågor och den kritik som jag levererat.

”Skulle det vara Bush som gynnades, så skulle jag gjort samma sak.”

En av de bitskaste mediekritiska böckerna
Detta är en av de roligaste och vassaste böcker som skrivits om den radikala högerns mediefasoner.

Då finns det alla chanser i världen att reparera skadan eftersom Bush så totalt gynnades i amerikansk media! Läs någon av de många böcker som amerikanska medikritiker skrivit och återkom sedan. Börja gärna med något som både är intressant och underhållande, t.ex. ”Attack Poodles” av James Wolcott.

sorterat under  * mediekritik* yttrandefrihet  och  * radikalhögern III    

Posted by Thomas_Lindstrom at 06:11 EM | Comments (0)

december 19, 2005

Timbros tystnad 2 - David Corn? Huh?

Undrar hur lång tid Timbro behöver för att samla ihop sig till en förklaring av de uppenbara felaktigheter som förekommer i rapporten ”När SVT valde John Kerry till president i USA”. Jag har tittat på detta i ”Den radikala högern och media” och ”Timbros tystnad 1 - Blev han 'vald'?”

Timbro är som bekant en tanksmedja som finansieras av det svenska näringslivet. Vi konsumenter - som handlar svenskt - är alltså de som egentligen står för de stålar som denna propagandamasking så skickligt omsätter i t.ex. demagogi (Dick Erixon, f.d. Timbroanställd) och försök till styrning av SVT:s utbud med hjälp av en totalt undermålig rapport.

Eftersom jag är svag för faktabaserad information så väljer jag att titta enbart på de områden där jag har kunskap och kompetens att yttra mig, vilket avspeglades i förra inlägget som handlade om presidentkandidaternas krigserfarenheter och dylikt. I detta avsnitt skall jag inte sticka hål på några felaktigheter utan bara undra vad i hela friden ett stycke som det följande har att göra i en mediekritisk diskussion:

David Corns bok Därefter får tittarna följa med in i en bokhandel, där den starkt Bushkritiske författaren David Corn talar inför en skara åhörare om sin nya bok The Lies of George W. Bush. Några av åhörarna förklarar att de håller med David Corn. Samstämmigheten är total. Faktum är att alla som Lisa Carlsson intervjuar i inslaget ogillar Bush.

[ David Corns web site }

Boken av David Corn har undertiteln “Mastering the Politics of Deception” och det är precis vad det handlar om, både i Bushregimens och de republikanska partiets USA och i de metoder som Timbro och deras efterföljare använder sig av. Jag tror inte att Karl-Johan Kalrsson har läst boken. Det har jag. Noga. Och ett stort antal liknande böcker. Dessutom har jag kunnat konstatera att ingen saklig kritik från den amerikanska högern har förkommit. Dessutom är inte boken främst en kritik av Bush utan av hans lögner.

Ingen har gått igenom boken och plockat fram felaktigheter eller överdrifter. Antagligen har ett eller annat fel slunkit igenom korrekturläsningen, men när det gäller alla avgörande fakta så är detta oklanderlig undersökande journlistik. Faktum är att det inte funnits någon president eller administration som haft ett så fritt förhållande med fakta och sanning som den vi ser i USA idag. Detta har t.ex. SVT inte uppmärksammat i den grad man borde ha gjort. - Undantaget är Mediemagasinet där man lät Helen Thomas berätta om hur det går till. - Den bild som SVT förmedlat är rätt och slätt inte tillräckligt strukturerad och detaljerad för att man skall kunna ’hänga upp’ ny avslöjanden om lögner o.s.v.

Timbro har alltså ett finger med i nästan varje angrepp på svensk media för att den är ”USA-fientlig”, alldeles för ”Bush-kritisk” o.s.v. Man gör inte ett dugg för att föra en faktabaserad diskussion om medias rill i en fungerande demokrati. Tvärtom försöker man strypa diskussion med den här typen av påhopp, för något annat är det inte. Varför kom do Corn med i rapporten? Jo, för att man på traditionellt högermanér hittat en liten felaktighet på SVT:s webb, vilket är ett av de få exemplen på konkret mediekritik i denna rapport.

sorterat under  * yttrandefrihet* mediekritik  och  * radikalhögern 3  

Posted by Thomas_Lindstrom at 12:09 EM | Comments (0)

december 18, 2005

Timbros tystnad 1 - Blev han 'vald'?

”Problemet är inte att SVT favoriserar den en eller den andra presidentkandidaten, utan att man inte ger en sammanhängande bild av den oerhört intensiva debatt som förekommer i USA.”

Jag gav nyligen en strikt f-a-k-t-a-baserad kritik av några stycken från sidan 8 i den ”rapport” man kallat ”När SVT valde John Kerry till president i USA”. Författaren Karl-Johan Karlsson var ju väldigt snabb att svara när jag förmedlade min första intryck i ”Den radikala högern och media” som enbart  baserades på den artikel KJK och Johan Norberg fått införd i Svenska Dagbladet (eftersom Timbro webbsajt låg nere just då).

Den radikala högern hoppas på att regeringens skall censurera SVT
Hela artikeln kan laddas ner från SvD (i pdf-format)

Svar från Jan Axelsson, SVT (i pdf-format)

Slutreplik från Karlsson och Norberg

Förutom att reta sig på mina termer ”den radikala högern”och ”Attack-Pudlar” till leda definierade och använda här, så är KJK vänlig nog att bekräfta detta genom att släppa fram tre av den svenska radikala högerns Attack-Pudlar med kommentarer som säkert skulle gå att driva en rättslig process mot. Man behöver ju inte vara psykolog för att se att KJK:s ”Thomas Lindström ... verkar ha ett minst sagt brinnande hat mot det som han kallar för "den radikala högern"” är något annat än den för den radikala högern så typiska projektionen. Vem är det som hatar? Hursomhelst så kommer följande kommentar från KJK:

[Thomas] ”Tänk om det är ytterligare ett av dessa hatfyllda och invektivspäckade inlägg?!?! Tänk om jag ännu en gång blir kallad ’vänsterextremist’, ’brunvänster’, ’personförföljare’ eller andra elakheter som den av Timbro rekommenderade bloggmobben till höger om höger öst över mig (och andra bloggare) under lång tid.”

[KJK] Du behöver inte vara orolig, mitt inlägg är sakligt och helt fritt från personangrepp. Så trots att du kallar mig för attackpudel och påstår att jag är ett hot mot demokratin (!), så försöker jag lägga mig på en högre nivå än så och bemöter dig i sakfrågan.

Alla myndigheter skall granskas, det är i själva verket inget annat än demokratifrämjande och ingår dessutom i det journalistiska uppdraget. En sådan här granskning är inget annat än positiv för demokratin, förutsatt att den är korrekt, vilket den är. Jag skulle gjort samma granskning om det var Bush som gynnades i SVT:s bevakning, så den har ingenting att göra med min ståndpunkter i den amerikanska politiken.

Att därifrån anta att jag vill omvandla SVT till en propagandakanal för som du säger "högerradikala" åsikter, det är bara löjligt. Läs rapporten och kommentera gärna innehållet, men håll dig till innehållet.  

Detta gjorde jag då alltså under rubriken ”Yttrandefrihet 2 - Timbros skvaller”, men eftersom det är helg så kan vi naturligtvis inte förvänta oss svar förrän tidigast på måndag eller så. (Just nu verkar KJK prioriera ”stora lurar” och  ”morgondagens dator”).

Därför fortsätter jag att ta en liten bit i taget av denna ”Rapport”, nu från sidan 9:

Under valkampanjen för Bo Inge Andersson ofta de demokratiska slagorden vidare in i det svenska folkhemmet. I totalt 13 artiklar påpekar han inte mindre än åtta gånger att många faktiskt fortfarande anser att Bush blev vald till president år 2000 på ett olagligt sätt. På ett ställe antyder han också med en parantes hur det gick till: ”Det var ju till sist Högsta Domstolen (med flera domare med nära relationer till Bush) som närmast dömde honom till president.”

Först undrar jag vad KJK menar med ”de demokratiska slagorden”. Det demokratiska partiet har nästa helt tigit ihjäl de frågor som KJK tar upp i detta stycke. Al Gore berättade först nyligen om de mindre trevliga erfarenheter som han och hans familj hade under valet 2000. John Kerry sa inte ett pip om de oegentligheter som många konstaterade under senaste valet, främst i Ohio. Vilka slagord? Var och när?

Sedan skulle jag hemskt gärna vilja få källan till den artikel (eller inslag i TV) där Bo Inge Andersson hävdar att det anses att valet var ”olagligt”. Det anser jag helt osannolikt att BIA skulle ha sagt. Helt. Vad man hittar om man följer den länk KJK anger i text så hamnar man på en SVT-sida som inleds med För George Bush är segern i hög grad en personlig triumf. Hans andra valperiod inramas inte av valskandaler. Han har fått en ämbetsperiod som inte är fläckad av beskyllningarna från 2000 om valfusk.” vilket ju är något annorlunda jämfört med vad KJK påstår skulle ha sagts/skrivits.

Den här typen av smear job förutsätter oftast att man inte kollar upp källorna. Det finns inget enkelt sätt att verifiera eller falsifiera citatet ”Det var ju till sist Högsta Domstolen (med flera domare med nära relationer till Bush) som närmast dömde honom till president.” eftersom det inte verkar finnas på nätet. Men långt viktigare är naturligtvis att granska den eventuella sanningshalten. Om vi bortser från det lite olyckliga ordet ”dömdes” och ersätter det med ”utsågs”, blir då inte detta en korrekt beskrivning?

Syftet med denna typ av ”kritik” är naturligtvis inget annat än att göra det svårare för SVT (och annan media) att gräva fram fakta och presentera dem för tittare/läsare. Jag kan t.ex. inte tänka mig att så många svenskar har fått information om de högst tvivelaktiga metoder som det republikanska partiet använde sig av både innan och under valkampanjen 2000. Hur många svenskar känner t.ex. till dessa rent-a-mob-huliganer sysslade med utanför rösträkningslokalerna och familjen Gores hus? (För det sistnämnda, se: ”Traitor, treason. Förrädare och Quislingar.”

WP: Var är dessa maoister idag?
krönikan skrev om denna bild (från Washington Post) i

Identifiera Fienden - Korten på bordet

När lammen tystnade - Om konsten att tiga

Hur många svenskar har kunnat ta del av den rapportering som Greg Palast levererat via bl.a. BBC? Ytterst få, skulle jag tro. Detta är ju dock en avgörande fråga kring valet 2000: T.ex. hur man i Florida rensade röstlängderna för att få bort svarta väljare, som då oftast röstar på demokraterna.  Detta är en ständigt aktuell diskussion, som vi t.ex. kan se i “Eminem's Mosh Music Video Inspired by Palast Team Investigation”.

Som vanligt så försöker alltså den radikala högerns Attack-Pudlar sig på en total logisk kullerbytta. Problemet är inte att SVT favoriserar den en eller den andra presidentkandidaten, utan att man inte ger en sammnhängande bild av den oerhört intensiva debatt som förekommer i USA. Jag har inte följt svensk TV så väl det senaste året, men hur mycket har svenska folket t.ex. fått veta om de lätt manipulerbara datorer som man mer och mer börjat använda för rösträkning under amerikanska val? Om kontroverserna kring hur valet gick till i Ohio? Ytterst lite, misstänker jag.

sorterat under * mediekritik* lögner, * hat & hot* fiffel och skandaler    

Posted by Thomas_Lindstrom at 01:09 EM | Comments (0)

december 16, 2005

Yttrandefrihet 5 - Telefonterror?

Missa inte: ”Yttrandefrihet 2 - Timbros skvaller”

Jag gjorde ett litet misstag när jag lade in eftermiddagens kommentar från Petra: Jag glömde stänga av kommentarsfunktionen igen så det var en hög med spamkommentarer i inboxen när jag kollade nu. Kul med uppmärksamhet? Nej, där rök ytterligare en halvtimme av min redan högst begränsade tid. Men den söker, den finner heter det ju.

En av de inlägg som blivit spammat var en gammal goding som hade rubriken ”Telefonterror? Trist, dibbuk.se!” (050129) där jag påpekade att det är ett alldeles utmärkt sätt att få tyst på folk genom att sätta ut deras telefonnummer på nätet. Läs inlägget först.. Vedergällning är ju populärt i den ideoligiska sfär där Anders Engström rör sig, men är inget som krigskrönikan sanktionerar. Men eftersom nu Anders tycker att jag bör få en knäpp på näsan (via Hög(er)kvarteret) så är väl en liten pre-emptive motattack befogad.

dibbuk.se said...

Det är väl bra att någon någon gång bemödigar sig att ge krigskrönikan en näsknäpp, men det är knappast värt besväret. Han är för perifer.

Förrförra gången technorati skvallrade om länkar och "analyser" från krigskronikan, kollade jag upp hur många träffar han genererade.

Dag ett kom tre stycken. Dag två kom en till. Dag tre tittade jag inte =)

/Anders

Vilken tur för Anders Engström att krigskrönikan är så perifer! Då behöver han ju inte ägna så mycket tid åt att fara runt på webben och posta en massa dynga om undertecknad. Vilken tidsbesparing! I alla fall så fungerade kommentarsfunktionen utmärkt på den tiden då krönikan bara hade ett par-tre tusen besökare i månaden. Det är avsevärt mer idag. Jag hittade då denna lilla dialog under rubriken: ”Telefonterror? Trist, dibbuk.se!”

Nej, det finns givetvis inget outtalat hot från min sida. Jag skriver att man bör kontakta SSU:s ordförande i ett konkret ärende. Mail och telefonnummer går till SSU:s kansli. Så enkelt var det med den saken.

Posted by: Anders at januari 29, 2005 04:26 EM

Anders Engström, dibbuk.se, israeliskt.com skrev

>> Nej, det finns givetvis inget outtalat hot från min sida.

Nej, givetvis inte. Det finns ett uttalat och manifesterat hot från din sida. Detta hot bygger på en princip som är både enkel och effektiv: "uttryck något som jag inte tycker om och du skall utsättas för obehaget att få en massa otrevliga telefonsamtal och email." Oh, nej då, nej då, inte skriver DU att folk skall skicka hotande email eller ringa hotande telefonsamtal. Icke.

Däremot är du ju inte mer rudis "i branschen" än att du vet att det är PRECIS det resultat som blir av att man sätter ut telefonnummer och emailadress. Notera att jag inte sätter ut DITT telefonnummer här.

Inte heller följer jag den Idiotiska Rottweilerns exempel och kombinerar dödshot med en liten karta som visar var du bor. Skulle ALDRIG falla mig in.

Kanske dags att granska vad de ideologiska vännerna sysslar med?

Du är väl ändå inte så enfaldig att du tror att du kan länka till sajter som i sin tur länkar till det värsta avskrädet på webben utan att en skugga faller tillbaka på dig själv?

Så komplicerad blev denna fråga när man skrapar lite på ytan. Dags för självkritik, Anders!

Thomas

Posted by: Thomas Lindström at januari 30, 2005 08:58 EM

Någon självkritik har nu tydligen inte Anders Engström ansett sig behöva. Efter denna dialog så tog han ju sig för att 1) skriva brev till mig och hota med polisen om jag inte tog bort hans redan väl publicerade namn från krigskrönikan och 2) ringa och klaga hos min webbleverantör. Det gäller att vara uppfinningsrik! Men inte behöver stålmannens barnbarn ändra sig:

 1. Anders skrev,

  December 8, 2005 @ 00.42

  -> Thomas Lindström

  Om någon “trakasserar” Din arma webleverantör så är det väl Du? ;-)

  Han var för övrigt både rimlig och tillmötesgående. Eftersom inget hotell på egen hand kan ha full koll på vad kunderna sysslar med, uppskattades informationen om “krigskrönikan”.

  Det räcker i nuläget.

Detta är definitivt inte den version jag fått av min webbleverantör. Han var jävligt trött på de envisa och tjatiga individer som ringde gång på gång. Men fakta och sanning är nu en gång för alla tydligen inget för ”liberaler”. Det skall bli oerhört intressant att se hur det går för det Fascistiska Liberala Partiet, som förstås Anders Engström gjort reklam för.

sorterat under  * liberoFascister* yttrandefrihet  och  * hat & hot  

Posted by Thomas_Lindstrom at 07:41 EM | Comments (0)

Yttrandefrihet 4 - Tramsiga Hot

Missa inte: ”Yttrandefrihet 2 - Timbros skvaller”

Det skall naturligtvis kosta på att kritisera yttrandefrihetens fiender. Sedan någon dag tillbaka är det någon liten tomte som håller på att sätta upp mitt namn på en massa utskick och mailinglistor. Detta är naturligtvis totalt bortkastad tid eftersom det ger så mycket mindre än vad det kräver i arbete. Det finns ju delete. Dessutom är jag van vid att hantera oerhörda mängder email så det spelar ju ingen roll om det kommer några hundra till. Delete. Delete.

Däremot är själva tanken bakom det hela ett direkt brott mot demokratiska spelregler och en kränkning av min rätt att fritt formulera det jag vill förmedla. Så länge ingen har lyckats bevisa motsatsen så kommer jag att fortsätta att anse att jag bedriver en både saklig och behövlig kritik av kriget mot terrorn, hoten mot yttrandefriheten och demokratin i vår värld. Detta är naturligtvis åter inget som i grunden är annorlunda än dessa fega kräk som smyger omkring i nattens mörker och sprutar hakkors och andra hatsymboler på kyrkor, synagogor, moskéer och andra symboler för det människor anser vara viktigt.

Barnsligt. Barnsligt.

En ledtråd i det material jag får är att det finns en och annan förväntad lista, som t.ex. den legitimerade islamhataren Daniel Pipes nedan. Det är i och för sig något som jag själv skulle ha kunnat prenumerera på, så jag bugar och tackar för hjälpen. Till skillnad mot dessa fanatiker så läser och följer jag vad en mängd olika grupper skriver och tycker. Yttrandefrihet, sa Bill. Frihet att tänka fritt, sa Bull.

sorterat under  * hat & hot* yttrandefrihet  och  * den radikala högern 3  

Posted by Thomas_Lindstrom at 12:33 EM | Comments (0)

Yttrandefrihet 3 - Vasserman i Captus

Snacka om trovärdighetsproblem! Eller materialbrist? Här släpper Captus fram en av Sveriges främsta sabotörer av yttrandefriheten som får kläcka ur sig hyckleri som ...

TT:s dominans – om den inte ställs under kontinuerligt kritiks granskning - kan leda till ett stort demokratiskt problem, eftersom det är just de som bestämmer vilka perspektiv som når slutläsaren.

Fanatiker och extremister som Dmitri Vasserman har redan ställt med tillräcklig oreda när det gäller demokrati och yttrandefrihet för att motivera en ytterst noggrann och kritisk granskning. Istället för att sakligt granska och kritisera det jag skriver på krönikan väljer Vasserman den grovt demagogiska metoden med tarvlig smutskastning istället för debatt:

utkast said...

Bläddrar man igenom bloggen Krigskrönikan så är det uppenbart att det handlar om en psykiskt störd människa med benägenhet att se konspirationer i så gott som allt. Till och med folk på vänsterkanten erkänner det. Mannen är dessutom mycket känslig till besökbarsiffror.

Att debattera med Krigskrönikan gör bara sjukdomen värre.

11:21 PM

Detta visar ju en oerhörd lyhördhet gentemot en demokratisk tradition, eller hur? Dmitri Vasserman är en visa på redaktion efter redaktion i Sverige där han är ökänd för sina brev och allmäna påstridighet. Han är också ökänd som konstsabotör i ett globalt sammanhang, vilket naturligtvis inte är bättre än att vara känd som klottrare av rasistiska och hatiska slagord på moskéer och synagogor. Hat som hat.

Följande bilder är hämtade från krönikans ”Judisk Student och sabotaget mot Dagens Nyheter”. resp. ”Entartete Kunst: Noch Einmal??”  Om nu Vasserman är så mån om Demokratin, varför hyllar han ett direkt kriminellt angrepp på Sveriges största dagstidning? Och fortsätter att pytsa ut bilder i direkt anslutning? Här först om hans sabotage mot installationen Snövit på Historiska muséet:

Vasserman leker med båt. Polisanmäld?
Detta gav eko över hela världen. Denna sida är från Australien.

SvD den 18 januari, 2005

Sedan brister det ju inte direkt när det gäller resurserna utan Vasserman får den oförtjänta ”äran” - skammen? - att hålla en presskonferens i New York City om sitt angrepp på den svenska demokratin, den konstnärliga friheten och yttrandefriheten:

Dmitri Vasserman i New York City, 2004
Svensk konstsabotör håller presskonferans i New York City

Nej tack, Captus. Jag tror inte att det är så många som ger mycket för Vassermans och TT-kritiks patetiska propaganda som helt falkst marknadsförs som ”mediekritik”. Själv betackar jag mig den uppmärksamhet som Dmitri Vasserman hittills skänt åt krönikan. Kritisk granskning och faktabaserad debatt? Ja tack. Lögner och fula påhopp? Icke. Fanatiker har redan fått tillräcklig exponering.

sorterat under * mediekritik* yttrandefrihet* hat & hot  &  * judisk extremism   

Posted by Thomas_Lindstrom at 11:35 FM | Comments (0)

Yttrandefrihet 2 - Timbros skvaller

Alt titel: Faktabaserad Motorsågsmassaker

”Jag anser att Timbro - och dess allierade - är ett av de största hoten mot yttrandefriheten i Sverige av den enkla anledningen att man med lögner och grovt vinklat material försöker påverka vad SVT förmedlar till svenska folket.”

Timbros undermåliga 'mediekritik'
Näringslivets misslyckade försök att manipulera yttrandefriheten

Jag har inte riktigt vetat hur jag skulle förhålla mig till Timbros ”Rapport” om SVT:s bevakning av det amerikanska valet. Inte för att det varit speciellt svårt eller på något vis tveksamt, utan mer om jag velat avsätt tid på något så totalt undermåligt som denna ”mediekritik”. Det är nämligen så att det som Timbro anser vara värt ungefär samma uppmärksamhet och arbetsinsats som Se & Hör ägnar Madelenes nya klänning, faktiskt kräver en hel del tid.

Bara detta med George W Bush och hans eventuella tjänstgöring eller ’smitning’ har varit förmål för intensiv - nåja, allt är relativt - rapportering sedan innan valet 2000. En så kompetent journalist som Ian Williams har t.o.m. skrivit en hel bok om detta: Deserter: George Bush's War on Military Families, Veterans, and His Past”. Detta utspelade sig alltså i början av 70-talet och är som allt annat som handlar om famlijen Bush fullkomligt indränkt med desinformation från början till slut.

Om det till äventyrs är någon som vill sätta sig in i detta i detalj - något jag gjorde under år 2004 - så är Bush AWOL (Absent Wihout Leave) en ypperlig startpunkt. Notera särskilt alla artiklar från amerikansk mainstream media i högerspalten, där de artiklar som Boston Globe och Walter V. Robinson publicerat hör till de viktigaste.

Jag citerar här ett avsnitt ut Timbros rapport och tar påstående efter påstående allt eftersom de presenteras:

Mycket av bevakningen från valkampanjerna handlar om de båda kandidaternas militära erfarenheter. Kerry omtalas i flertalet artiklar som krigshjälte, som anmälde sig frivilligt till tjänstgöring i Vietnam fast han inte var tvungen.

”Kerry framstår som en man som gjort sin plikt, som är bekant med krigets mekanismer och även känner till krigets begränsningar”, skriver Sara Stylbäck i en artikel som svt.se av någon anledning valt att publicera både i januari och juni. Hon fortsätter: ”Bush däremot, som kallat sig ’en krigspresident’, saknar personliga erfarenheter av krig. [1] När Vietnamkriget pågick utnyttjade han möjligheten att göra militärtjänst i hemlandet, inom nationalgardet. [2]  Uppgifter om att han där dessutom tog sig en tre månader lång ’bondpermis’ har förekommit.”

[1] Att tryggt få vara pilot i Air National Guard var naturligtvis inte en allmän möjlighet. Söker man på Champaign tillsammans med Air National Guard så får man (via tusentals sidor) veta att just denna enhet kallades för just Champaign Unit av den enkla anledningen att det var (nästan?) utselutande maktens söner som fick plats där.

[2] Uppgifter ... har förekommit ... är naturligtvis ett häpnandsväckande understatement, t.o.m. för att komma från SVT. Se de artiklar som presenteras på Bush AWOL.

Detta mönster återkommer i hela rapporteringen kring kandidaternas krigserfarenhet. Ordet ’krigshjälte’ om Kerry och ’bondpermis’ när det handlar om Bush förekommer gång på gång. [3] Att talet om bondpermis skulle kunna vara del av en smutskastningskampanj står det ingenting om.

[3] I den värld där Timbro rör sig är det naturligtvis smutskastning när journalister gör sitt jobb. Detta är en så simpel taktik att Karl-Johan Karlsson och Timbro borde skämmas för att sänka sig så lågt. Allt detta om Bushs tid som halvflygande pilot har varit känt länge. Det är t.o.m. föremål för lite uppmärksamhet i TIME Magazines artiklar om BCCI-skandalen där Dubyas bäste vän under den tiden, James Bath, porträtteras under rubriken A Mysterious Mover of Money and Planes”. 1991!!! - Se dokument i slutet av texten här nedan.

Men i september skriver svt.se att CBS nyhetsankare Dan Rather ber om ursäkt för att de fört ut felaktiga uppgifter om Bush. [4] Bevisen för att han skulle ha tagit bondpermis [5] visar sig vara förfalskade av [6] personer som avsåg att smutskasta honom.

Här går KJK och Timbro över till att ljuga. Rakt upp och ner. Hade detta släppts via STV skulle det ha blivit ett fall för granskningsnämnden direkt och någon redaktör skulle suttit risigt till. Men på Timbro? Vem har ansvaret?

[4] ”Bevisen” för att Bush var frånvarande från sin tjänstgöring har inget som helst med vad CBS klantade till. All information som framkommit tidigare eller senare påverkas inte på något vis av detta. Alla de artiklar och andra texter med oändligt mycket mer information än vad CBS hade att komma med står där de stod innan. Det är alltså en så svepande formulering att den knappast kan vara ett olycksfall: ”Bevisen” som finns tilll 99% består av helt autentiskt material, vittnesmål och dukument.

[5] Det är antagligen korrekt att de dokument som CBS hade fått tag på inte är autentiska. Däremot finns det mycket som tyder på att den information korrekt speglar verkligheten som den upplevdes vid den tidpunkt då dokumenten skulle ha skrivits. Känner t.ex. Timbro och KJK till Marian Carr Knox? Det borde man göra om man skall ha någon trovärdighet på området.

Marian Carr Knox var nämligen sektreterare vid the Champaign Unit vid den aktuella tidpunkten och hävdar att hon inte skrev de aktuella dokumenten men att innehållet är helt korrekt. CBS har ju inte helt lagt sig på rygg utan publicerat/sänt en hel del matieral som försvar. På t.ex. denna sida kan vi läsa om och titta på just Carr Know och Ben Barnes (som hjälpte Bush in i TANG).

[6] En fråga till KJK ochTimbro: Vet man med säkerhet vilka personer som skrev dokumenten? Om inte, hur kan då hävda att de skrevs med syfte att ”smutskasta” Bush? Jag vet faktiskt inte svaren själv, men det går ju att ta reda på.

När Kerry däremot anklagas av Vietnamveteraner för att ha [7] ljugit om sina meriter, då framgår det tydligt på hemsidan att det rör sig om en smutskastningskampanj. [8] Det skrivs om en ”attack” mot Kerry och en ”hård kampanj” mot demokraternas presidentkandidat.

[7] Just den här historien med Swift Boat Veterans for Truth har jag själv dålig koll på. Så det är ingen retorisk fråga när jag under, åter riktat till KJK och Timbro, exakt vilka meriter Kerry skulle ha ljugit om? I stycket nedan framgår det ju att Kerry var en riktig baddare till Amerikansk Soldat och lydigt gick i fotspåren på tidigare krigsförbrytare. Har t.ex. KJK och Timbro hört talas om Song My? Annars kan Peter Englund fräscha upp minnet.    Tiger Force som renderade dagstidningen Toledo Blade det hett erftertraktade Pulitzer Prize?

[8] Varför upplyser inte KJK och Timbro sina läsare om hur affären med båtveteranerna kom till toppen på nyhetspyramiden? Detta var inget annat än en film som en grupp med nära band till det republikanska partiet köpte reklamtid för att få visad i amerikansk TV. Därefter började media skriva om det hela och Kerry klantade till det ordentligt genom att inte inse hur lågt amerikanska massmedia kan sjunka.

Varför berättar inte KJK och Timbro att republikanen John McCain omgående gick ut och i hårda ordalag fördömde denna kampanj? Och inte bara detta utan även krävde att Vita Huset gjorde detsamma. Varför berättar man inte att en viss Benjamin L. Ginsburg var tvungen att avgå i samband med båthistorien? Gingsburg var advokat för Bush/Cheneykampanjen och hade hjälpt ”båtveterarna”. Detta ansågs tillräckligt komprometterande för att Ginsburg skulle vagå. Varför?

Att Kerry några månader tidigare i en intervju i TV-programmet Meet the Press på NBC erkänner sig skyldig till grymheter i Vietnam, såsom skjutande i eldfria zoner och brännande av byar ägnas inget utrymme alls på svt.se. Trots att ämnet var minst sagt hett i amerikanska medier.

Hur kan det komma sig att Timbro kan ställa sig bakom ett sådant här totalt undermåligt material? Antagligen för att man tror på all dynga som den amerikanska högerns välsmorda propagandamaskineri spottar ur sig. FOX News hjälper ju till att förgifta sinnet på en stor del av det amerikanska folket. Men Timbro, Näringslivets Tankesmedja?

Detta är i alla högsta grad relevant i samband med en diskussion om yttrandefrihet. Jag anser att Timbro - och alla dess allierade - är ett av de största hoten mot yttrandefriheten i Sverige av den enkla anledningen att man med lögner och grovt vinklat material försöker påverka vad SVT förmedlar till svenska folket. Det är skandal att inte detta väcker mer reaktioner i massmedia!

Läs mer om Bath och Bush i krönikan anno 2003

Dessa den radikala högerns Attack-Pudlar är inte intresserade av fakta eller det mer abstrakt begreppet ”sanning”. Man är enbart ute efter att så snabbt som möjligt vinna så många politiska debattpoäng som möjligt. Man har ingen som helst respekt för det mödosamma och tidskrävande arbete som det innebär att så långt som möjligt försöka få fram korrekt information. Jag skulle gissa att det ligger ofantligt mycket mer arbete bakom en sida i krönikan som den där bilden ovan förekommer i sin helt än vad hela Timbros ”rapport” krävt.

När Vita Huset till slut släppte ut just dokumentet ovan så var namnet James Bath överstuket. Varför? Ja, Vita Huset hävdar att det är olagligt att offentliggöra namn på dokument som detta, men det är ju i så fall lämpligt. Enbart historien om familjen Bush och James Bath kräver mycket utrymme. T.ex. innehåller ett av den amerikanska undersökande journalisikens tyngsta arbeten - “The Mafia, CIA & George Bush” av Peter Brewton - ett helt kapitel för att titta på Mr Bath. 1992!

Notera att det alltså handlar om George HW Bush, men som Brewton skriver så skulle boken haft namnet Lloyd Bentsen i titeln om det hade varit denne demokrat som var på väg till Vita Huset istället för Bush den äldre. Jag misstänker att pojkarna Bush - åtminstone George W och Jeb - idag inte skulle ha varit annat än halv- eller helkriminella skummisar om inte deras far råkat bli president. Så illa är det. Läs t.ex. en liten intressant artikel  av en annan av USA:s många ytterst kompetenta undersökande journalister, Steve Pizzo skrev 1992:

Instead of criticizing reporters, the president might more wisely begin listening to those in government who have watched his sons with mounting worry. A year ago, I sat across a desk from a Secret Service agent who had been assigned to Bush-family security. I rattled off the names of a half-dozen questionable characters who had found their way into business deals with the Bush boys. How had these characters been allowed to get even close to the president's sons?

The agent slumped back in his chair and sighed. "We warn them," he said in a whisper. "But that's all we can do. We can't stop these kids from associating with someone they want to be with. All we can do after warning them is to sweep these guys with metal detectors when they come around."

What follows is a sourcebook of concerns about the president's three sons.

Läs hela “Bush Family Value$” By Stephen Pizzo >>>  

Det är alltså en ytterst ojämn kamp man för mot all denna propaganda som kommer från den radikala högern och alla fanatiska ”liberaler”, om man vill servera fakta istället. Jag uppskattar alltså inte alls att t.ex. Karl-Johan Karlsson bereder plats åt en massa extremister som inte har annat mål än att få så många som möjligt att undvika att läsa det som krönikan presenteras. Lika lite tycker jag om att Folkpartiet tillåter en fullständigt urspårad politisk sektreterare använda de mest primitiva metoder man kan hitta för att smutskast undertecknad. Inte alls.

sorterat under * mediekritik* lögner, * hat & hot* fiffel och skandaler   

Posted by Thomas_Lindstrom at 10:31 FM | Comments (0)

december 15, 2005

Yttrandefrihet i Sverige - 1

Krigskrönikan startades hösten 2001 - d.v.s. direkt efter 9/11 - som en reaktion på att svensk massmedia inte förmådde ge en ordentlig bakgrundsbild till det s.k. kriget mot terrorn. Allting svävade i ett vacuum utan sammanhang med varken nödvändig historia eller tillräckligt med information om det aktuella skeendet.

Det är t.ex. talande att en så viktig detalj som att USA faktiskt hjälpt till att bygga de träningsläger och grottkomplex som USA bombade i Afghanistan i oktober och november 2001 aldrig nämndes (utan i en bisats i en artikel i Aftonbladet och i TV när terrorexperten Ramstorp slant med tungan).

Alla som gjorde försök att bredda diskussionen stämplades omgående som USA-hatare eller liknande epitet. Detta var ytterst framgångsrikt eftersom massmedia gick på den linjen och inte förde fram en saklig och bred debatt. Yttrandefriheten inskränktes med andra ord för alla som inte ville bli överösta med ovett från den radikala högern, då ofta kallad bombhögern.

En förbättring skedde under slutet av 2002, men det finns ingen chans att bättre eller ’hinna ikapp’ ett års dålig bevakning. Redan i april 2002 varnade jag för att kriget mot Irak verkade oundvikligt. Då talade jag också med många journalister, t.ex. om varför man aldrig lyfte fram det faktum att USA försett Irak och Saddam Hussein med både (råmaterial för framställning av) massförstörelsevapen och ekonomiskt bistånd, men det gick liksom inte hem,

Det fanns t.ex. all information om vilka produkter som exporterats till Irak på en sida hos amerikanska handelsdepartementet. ”Nja, man skall ju inte lita på allt som står på nätet” var det jag fick som svar från en f.d. USA-korre på en stor svensk dagstidning. Väldigt trevlig, men tyvärr lika oinformerad.

Dessa två faktorer tillsammans ...

1) hat, hot och smädelser från ”liberaler” eller bombhöger eller whatever

2) massmedias ointresse för djuplodande översikter

... innebär inget annat än en försvagning av demokratin och därmed också yttrandefrihet eller vice versa. Den bristande rapporteringen innebär att det svenska folket inte har ett tillräckligt brett sammanhang att ”hänga upp” ny information på och det blir då alltför krävande att gå utanför den färdigtuggade och lättsmälta  sörja som press och TV serverar. Dessutom vill man inte bli betraktad som dum och gå på ”konspirationsteorier”.

Detta var det första inlaget i en serie om
yttrandefrihet. Många fler följer inom kort.

sorterat under * yttrandefrihet och * mediekritik   

Posted by Thomas_Lindstrom at 06:28 EM | Comments (2)

december 11, 2005

Bygger om krönikan igen. För sista gången?

Det hjälpte inte att stänga av alla kommentarer och bygga om hela bloggen, ett inlägg i taget. Så här ser en stor del av inläggen ut:

Sabbade inlägg

Alltså med en lång radda inlägg under en ny katagori baserad på det aktuella inläggets rubrik. Det tycker jag inte om. Eftersom även den globala ombyggnadsfunktionen verkar dö när det finns inlägg av den här typen så är alltså enda möjligheten att ta ett inlägg i taget och spara om det. Det tar tid, men nu stänger jag också av alla Trackback Pings (som ändå bara är reklam för poker och porr) för att se om detta får slut på problemen.

Vad som är intressant är att dessa Trackback Spams nästan alltid kommer i sjok på ett jämnt tiotal, även om det står olika avsändare och IP-adresser (givetvis falskt alltihop). När dessa jämna antal dyker upp med en frekvens som trotsar all sannolikhetskalkyl så är det rimligt att dra slutsatsen att alltihop kommer från en och samma avsändare. Hur skulle man annars kunna samordna så att det blir 20, 50, 60 nya Trackbacks i stöten?

Jämna tiotal skall det vara!

Tills vidare har jag alltså arbetshypotesen att detta är politiskt betingade angrepp. Även om det inte skulle vara det så är dessa massiva spamningar ett direkt hot mot min yttrandefrihet eftersom det tar tid att rensa och förbygga, Alltså får jag mindre tid att ägna åt att utnyttja min rätt att fritt ge utlopp för mina tankar och åsikter.

sorterat under * internet* yttrandefrihet  och  * hat & hot    

Posted by Thomas_Lindstrom at 05:33 EM | Comments (0)

Och vad får jinge ut av detta?

Se även ”Åsså vare Jinge.se. Också. Även han.”

Som jag skrev i förra inlägget så är det många saker sedan 9/11 som är nästan osannolika - ”det här kan inte vara sant ...” - men frågan är om inte jinges beteende den senaste tiden slår rekordet. Varför angriper jinge mig? Och vad i hela friden förväntar han sig uppnå med denna kampanj?

Mysteriet jinge

Jag menar att det var att få till en särdeles tjusig rubrik: ”Topplistans effekt på bloggares själsliga hälsa” och f.d. Sleeping Mossad och Krigskrönikan som illustrationer. Man tackar. Nu är jag ju inte någon vän av de svepande generalisingarnas metod utan vi får väl väl då ta och gräva fram fakta även i detta deprimerande och olustiga mål. Trist.

Det mest komiska i det hela är detta med att jag skulle vara fixerad vid besökssiffror! Sedan februari 2002 har jag tragglat på med krigskrönikan på webben med inte särskilt många besökare, som dessutom har fördubblats av den statistik som min webbserver serverar. Detta har rätt och slätt inte intresserat mig och dessutom hade jag under en senare period helt tröttnat på att pilla med allt ”tekniskt” på bloggen (som lades ovanpå det gamla materialet för ett år sedan). Inte ens detta med ping till intressant.se, lemonad och nyligen.se har fungerat utan jag har fått göra detta manuellt. Jag skaffade dock en riktig statistikfunktion - StatCounter.com - för några månader sedan.

PR har alltså inte varit min starka sida. Men när det dök upp en kommentar om att det startats en lista - blogrankers.com - tänkte jag ”varför inte?” Detta är alltså samma lista som jinge.se hamnade i en av de för honom typiska striderna. Här skulle det bojkottas och en kampanj drevs både på jinge.se och mailinglistan för bloggare i Sverige.

Eftersom jag har fått sitta och plocka bort upp emot ett par-tre hundra kommentarer och trackbacks per dag som inte alls handlar om något som har med bloggen att göra så tyckte jag att detta var en storm i ett vattenglas och lät saken bero. Detta tyckte inte jinge om utan skickade ett surt brev och talade om för mig att minsann så hade de flesta bloggare bojkottat blogrankers. So what? Dessutom gillar jag den ofta hejdlösa blandning på denna lista!

jinge har en lång historia med konflikter när det gäller listor och liknande. T.ex. blev han helt avstängd från intressant.se under en lång period, antagligen för att ha beskylldes för att ha trixat med sina besökssiffror (något som jag inte tror att jinge gör).  Även den av honom favoriserade bloggtoppen.se får ju ta en del stryk som i Skärpning Bloggtoppen och Aftonbladet! och Nu närmar sig slutet för Bloggtoppen.se. Frågan är ju vem det är som är mest bekymrad när det gäller topplistor?!?! Själv är jag enbart road.

Jag har skrivit en hel del om jinge.se av den enkla anledningen att vi har haft gemensamma intressen, även om jag har tyckt att jinge betett sig lite oberäkneligt och .... ahem .. underligt av och till. Det här tilltaget att ”utmana” Attack-Pudlarna på Stockholm Spectator tyckte jag var totalkorkat eftersom det bara slutade med att jinge blev avstängd från att kommentera på spektaklet:

Manic Monday

Filed under:

- Billy (Stockholm, Sweden)@ 5:31 pm

Editor’s note: We have decided–after much deliberation–to ban “Jinge.” Against better judgment he persisted in insuating that Spectator editor Michael Moynihan was a Nazi sympathizer who also dealt in the occult. A simple Google search usually isn’t adequate when researching a person, however. Michael is, I can assure you, just your average everyday libertarian. Sorry to disappoint you, folks.

More, Jinge’s insistence that Michael and I meet him in person or exchange phone numbers was just plain bizarre. We run a weblog. We publish our opinions. That’s it. Period. We aren’t obligated to indulge anyone, much less people who make us uncomfortable and concerned for our personal safety.

Det här var naturligtvis en fjäder i hatten för Spectator, men vad var det för jinge?? Jag är ju nu en gång för alla en så dum och blåögd person så att jag ryckte ut till jinges försvar: ”Hur man skrämmer skiten ur Stockholm Spectator” (050203), men på lång sikt gjorde naturligtvis jinge mig en mycket stor tjänst med denna lilla aktion. Det här blev ju ett av de viktigaste inläggen här på krönikan, inte minst i den engelska versionen som fick den mer neutrala rubriken  “The Right to Threaten and Intimidate”.

Det här har ju lite högre angelägenhetsgrad än jinges dumheter

600K pdf-file!! - Article by Robert Fisk packaged by ColdType 
html-version of the same article at Common Dreams
this is from 2002! the hate has escalated a lot since than!

Därmed tycker jag att det här får vara utagerat för min del, även om jag fattar noll. Jag tycker dock att det är högst märkligt att jinge nu hjälper de människor, som han själv fört en kampanj mot, genom att ge ammunition till deras angrepp på mig. Givetvis tackar de ”liberala” Attack-Pudlarna för hjälpen (vilket det redan finns många exempel på ute på webben).

Grattis, jinge! Du kanske har hittat hem till slut. Ta nu bara och stryk det där med ”vänster ” så blir bilden perfekt.

sorterat under  * dumma bloggare* hat & hot  och  * yttrandefrihet    

Posted by Thomas_Lindstrom at 01:14 EM | Comments (0)

december 10, 2005

Bill O'McCarthy on the Information Highway

”Jag använder inte droger, men jag misstänker att det skulle krävas riktigt starka saker för att skapa en liknande hallucinatorisk upplevelse som det är för mig att se videon med Ann Coulter och Bill O’McCarthy!”

Efter att ha gett små glimtar av vad de svenska ”liberalerna” sysslar med så har jag dammat av en grej som egentligen skulle ha publicerats i mitten av november (2005). Om det därför kvarstår någon liten kronologisk knut så ber jag om ursäkt för att jag åter gör dessa linjära ”liberaler” ännu mer fövirrade.

Det är dags att ge en liten bredare referensram till det jag sysslar med här på krönikan. Efter att ha läst stora mängder material om FOX News, inklusive boken ...

Läs mer om Bill O'Reillys lögner här

Boken the Oh Really? factor” är utgiven av de ytterst seriösa granskarna på FAIR, Fairness and Accuracy in Media, och är ingen uppbygglig läsning om man som t.ex. Dick Erixon (Timbro) vill få svenska folket att tro att FOX News producerar Fair & Balanced TV.

Vidare så följer jag Media Matters for Americas bevakning av den amerikanska högerns media inklusive tittar på de små videosnuttar som ofta finns där. Och naturligtvis har jag sett filmen
OutFoxed ett par gånger. Och även ett par andra mediegranskande fillmer.

Titta på Outfoxed!

När jag nu då har haft möjlighet att följa FOX News under några veckors tid så är det så att inget - absolut inget! - av allt det jag konsumerat tidigare som har kunnat förbereda mig på hur vidrigt FOX News är!! Helt osannolikt!

Det går inte an med rabiata Attack-Pudlar som springer omkring i vårt demokratiska samhälle och nafsar alla meningsmotståndare i hälarna så fort någon säger något som inte passar.

Wikipedia - MacCarthyism
Bild (1950) från Wikipedias artikel om McCarthyism.
Mer aktuell än någonsin! Just idag. Nu. Läs vidare! Här.
Följ även The Progressives “McCartyism Watch”!

Gud Fader i Himlen förlåter mig säkert att jag gör mig skyldig till en lätt liten hädelse så här på förmiddagen: Heliga Guds Moder! Vilka jävla idioter! Sedan 9/11 - exakt den 11 september 2001 - har jag inte trott miina ögons vittnesbörd nästan dagligen. När jag nu verkligen skall driva ut den radikala högerns demoner i det klara solskenet, så är det bäst att ni läsare spänner fast säkerhetsbältet och tar på hjälmen.

Den på väldigt många sätt konservativa bloggen Krigskrönikan har alltså nu tagit steget ut i 21:a århundradet och det tredje milleniet. Inte nog med att informationens änglar har sett till så att det finns bredband i huset, det har skaffats fler kanaler till TV:n: Helt plötsligt In the Middle of the Information Highway, med andra ord.

Och inte nog med att jag nu på egen hand kan avnjuta FOX News och dess mest lysande stjärna Bill O'McCarthy - ibland kallad Bill O'Reilly - så fick jag en julklapp till frukost: Pat Robertsons 700 Club rakt in i TV-soffan!!!! Det är inte sant, eller hur??? Snart kommer jag bara att gå över till ett kortkommando - Sök! - för att slippa referera till det mycket omfattande material som jag publicerat på den webbsajt sedan februari 2002, alltså i snart fyra - 4!!! - år. Så det är nog inte Dick Erixon som ståtar med Sveriges första politiska blogg, eller hur?

För alla som vill veta mer detaljerat vad det är för en slägga som dimper ner på världen snart - för det ser oundvikligt ut, tyvärr - så rekommenderar jag alltså att alla intresserade 1) går till Krigskrönikans första sida, 2) bläddrar ner en bra bit och hittar funktionen Search i högerspalten samt börjar botanisera i vad som snart säkert är lika omfattande som två tjocka böcker. När du tröttnat på detta så kan du bläddra upp lite och välja något bland krönikans växande antal * kategorier. Trevlig läsning!

Jo, Pat Robertsons 700 club .....Utan att själv kunna titta på programmet så har jag försökt att följa med i vad som skrivs om Robertson i största allmänhet, men även hitta smakprov från hans viktigaste program på hans egen kanal CBN, d.v.s. Christian Broadcasting Network, en av USA:s otroligt många alternativ av ”kristna” program. Jag skriver ”kristna” eftersom jag anser att detta inte är något annat än rent hat och av värsta sorten.

Jag är ingen vän av Livets Ord, för att plocka något ur den svenska floran av snabbt växande kristen fundamentalism. Låt oss då leka med tanken att Livets Ord hade en TV-kanal med (f.d.?) Pastor Ekman och som sågs varje dag av kanske en halv miljon svenskar .... En dag har han bjudit in Dick Erixon, en av denne fiktive Ekmans favoriter och de sitter och småpratar lite ... Då säger Pastorn att det vore nog lika bra att släppa en stor satans bomb på utrikesdepartementet och Erixon blir eld och lågor: ”Ja, ja, ja! Vilken lysande idé!! Varför har ingen tänkt på det tidigare!?”

Låter det långsökt?  Förutom lite fria formuleringar och byte av deltagare så är detta EXAKT vad som hände i Club 700 när den neokonservative Attack-Pudeln Joel Mowbray var på besök, naturligtvis för att göra reklam för något selektivt urval av träck som publicerats i bokform. Här är hela citatet:

PAT ROBERTSON: I read your book. When you get through, you say, "If I could just get a nuclear device inside Foggy Bottom, I think that’s the answer." I mean, you get through this, and you say, "We’ve got to blow that thing up." I mean, is it as bad as you say?

Joel Mowbray: It is. Everything I wrote in the book sadly is true. I wish it weren’t, and I wish that it could have been more fiction in the book. But the nonfiction is truly scarier than the dreamed up possibilities.

Själv har jag alltså publicerat så oerhört mycket rena fakta att även jag måste göra som alla andra: söka bland alla texter för att veta vad som finns där.

Jag kursiverade rena fakta ovan, eftersom det värsta som den radikala högern ställer till med så är det just att förvrida fakta, förvränga verkligheten och ljuga rakt upp och ner. Ren och skär propaganda, med andra ord. Goebbels skulle ha gett sin ena hand för att kunna sprida sin egen 30-talsversion lika väljoljat och friktionsfritt som Vita Huset och dess gläfsande Attack Poodles i den radikala högern gör idag, nådens år 2005 Osannolikt. Igen. Och igen.

Därför blir jag glatt överraskad när jag t.o.m. hittar originalet till denna skamfläck i krönikans gigantiska arkiv och i det mycket selektivt utvalda webbarkivet. - I och med att jag nu har bredband så kan jag spara tid och inte ladda hem så mycket till mina datorer, så de för närvarande 80-90.000 artiklar jag har samlat på mig kommer alltså inte att öka i samma grad som tidigare. - Vad som är så satans osannolikt är hur en förment kristen organisation kan lägga ut så här oförfalskat hatmaterial på webben: CBN News - “Dangerous Diplomacy: Author Discusses the State of the State Department”.

En liten, liten brasklapp bara: Även normalt vidriga och smutskastande neokonservativa Attack-Pudlar kan ju träffa på sanning och fakta någon enstaka gång. Det är nämligen så att det Visa Express, som Mowbray ondgör sig över för att Saudiarabier drar nytta av denna smidighet, även var igång under 80-talet, möjligen med ett annat namn, men det tror jag inte. Vad användes det till då, då? Jo, det var redan då ett smidigt sätt att snabbt som ögat transportera islamistiskt lagda fanatiker till Afghanistan, ni vet dessa stygga människor som idag är det största globala hotet och den främsta måltavlan för vad hela denna krigskrönika i grunden handlar om: ”kriget mot terrorn”.

Detta har en ”avhoppare” berättat om i detalj både i inspelade och nerskrivna intervjuer, allt tillgängligt på nätet. Sök! Denne nu f.d. amerikanska diplomat hade nämligen den dåliga smaken att ifrågasätta det kloka i denna procedur och fick - om jag minns rätt - sparken för sina frågors skull. Som Kurt brukar säga: So it goes .... Eller Shut up and play yer guitar, som Zappa istället uttryckte det.

10/12: Nu tog jag mig tid att söka och tid krävdes eftersom mitt minne för namn = 0: Michael Springman heter han och ett bra ställe att bli bekant med honom är hos den suveräne journalisten Greg Palast: “Did Bush Turn a Blind Eye to Terrorism?” (BBC). - Ja, detta sändes via BBC Newsnight. Då och då kommer högoktanig information som detta den vägen. Tacka Greg. Amerikansk journalist.

Där har vi alltså pudelns kärna i det jag sysslar med just nu. Vi har alltså två diametralt motsatta sätt att förhålla sig till den värld vi lever i: 1) att försöka rota fram så mycket fakta och information som möjligt och göra det bästa man kan för att objektivt granska och analysera det som kommer fram.

Detta är det förhållningssätt som jag konsekvent har försökt driva här sedan jag började för över fyra år sedan. Eftersom ingen har lyckats föra fram en enda felaktighet i de fakta jag presenterat här så får har jag tydligen lyckats. (Sedan kan man givetvis ha åsikter om mina analyser och slutsatser, men inte ens detta är ”liberalerna” intresserade av att diskutera.)

Det andra förhållningssättet är det som vi har sett prov på här den senaste tiden, och egentligen ända sedan jag bestämde mig för att inte tolerera mer skit från Mikael ”alicio hernandez” Nussdorf (vilket satte igång en liten lavin), är att inte ta till sig information, att inte läsa andra åsikter och framförallt att inte ens acceptera att åsikterna/informationen förs fram. Där har vi McCarthyismen mitt i det svenska samhället.

Istället för att förutsättningslöst acceptera vissa fakta - åtminstone som en arbetshypotes - så ljuger man, förvränger det Fienden skriver, hittar på en massa smörja - antisemit, konspirationsteori, vänsterextremist, förvirrad o.s.v. i all oändlighet - för att skapa en så hög obehagströskel som möjligt. Det skall alltså till tjock hud och envishet för att stå emot denna störtflod av invektiv och annan dynga som kommer från dessa liberoFascister.

Jag vet inte hur mycket dessa människor tittar på Bill O’McCarthy, men där har det gått helt överstyr de senaste veckorna. I nästan varje inslag har han ett avsnitt där ”extremvänstern” - d.v.s. amerikanska liberaler som beter sig som den klassiska definitionen avsåg - skall hängas ut och stigmatiseras på så många sätt som möjligt. Ett av de främsta hatobjekten är just MediaMatters for America [ direktlänk till deras Billy-avdelning ], som konsekvent rapporterar och kritiserar alla de abnorma överdrifter som hela högerns media- och propagandamaskin vräker ut över det amerikanska folket.

Som en avslutning vill jag starkt rekommendera en genomläsning av utskriften på MediaMatters och en rejäl titt på videon när USA:s värsta högerspöke samtalar med Bill O’McCarthy. Här är bara några få rader från en längre redovisning:

She [ Ann Coulter ] complained that several conservative pundits have security details when going to speak at college campuses and stated, "No liberal has to have security. Though I'd like to change that." She also claimed, "I think what mostly encourages violence is [liberals'] incapacity to formulate an argument." As Media Matters has documented, Coulter has said, "I think a baseball bat is the most effective way these days" to talk to liberals.

Finally, O'Reilly and Coulter resoundingly agreed:

O'REILLY: All right. Be careful, Ann. They're bad people.

COULTER: Thank you.

O'REILLY: They are bad people.

COULTER: They are bad people.

O'REILLY: And that's not an ideological statement. They are bad human beings, doing what they're doing.

Jag passade på att titta på videon ordentligt en gång till innan jag lägger ut detta på krönikan och jag kan fortfarande inte tro mina ögon! Jag använder inte droger, men jag misstänker att det skulle krävas riktigt starka saker för att skapa en liknande hallucinatorisk upplevelse som det är för mig att se videon med Ann Coulter och Bill O’McCarthy!

Detta händer alltså i USA, the champion of democracy, i den kanal som helst konsumeras av den radikala högern - USA:s motsvarighet till våra liberoFascister - som vill att USA skall fortsätta med andra ”demokratiseringsmål” efter Irak. År 2005, snart 2006.

Det är alltså till detta tillstånd av genuint vansinne som våra ”liberaler” vill vrida Sverige. Icke! Det skall vi inte acceptera, vi som fortfarande tror på en sund och anständig demokrati.

Sorterat under * mediekritik, * liberoFascism  och * yttrandefrihet   

Posted by Thomas_Lindstrom at 07:14 EM | Comments (0)

Det klarnar för Federley

Det var  ju en lättnad! Inte vill jag ha på mitt samvete att ytterligare ha spätt på den intellektuella och ideologiska förvirring som nuförtiden tycks ha drabbat det gamla bondeförbundet. Men frågan är bara vad som klarnat? Att jag är ett pucko eftersom en ”liberal” kör med sina vanliga smear jobs och fula påhopp? Eller för att Jinge tycker att det känns bra att gå med i det ”liberala” skallet mot yours truly? Eller?

Vad är det som klarnar???

Som jag nämnde så har jag aldrig besökt Willies blogg The Libertarian In Room 101

Sunday, December 04, 2005

Mytbildning kring liberaler och nyliberaler

Inom vänstern finns en rätt utsprid mytbildning om hurdana liberaler och nyliberaler är, en del handlar säkerligen om ren svartmålning av politiska motståndare, en del om ren okunnighet.

Nu pratar jag inte om de hallucinogena svamp-inducerade vanföreställningar med "brunblå"-associationer som förekommer på sina håll inom bloggosfären, nej jag pratar om de mer sansade missuppfattningarna.

Hoppsan! Står det inte svartmålning av motståndare? Och vad är då det att komma med insinuanta antydningar om AMS-pengar?? Krigskrönikan har kostat. Inget annat. Det är så fullkomligt osannolikt att ett hel politiskt segment - ”liberaler” som idag helt klart också inkluderar CUF - inte längre kan föra ett konstruktivt samtal som baseras på vad man skriver och de fakta som presenteras.

Det är inte därför någon större överdrift att kalla dessa hat- och smutsspridare - även om Willie är en mildare variant - för Demokratins Dödgrävare för utan ett någotsånär vettigt offentligt samtal kommer demokratin att ramla ihop. Det är också ett direkt hot mot yttrandefriheten eftersom de flesta människor tvekar att sticka ut hakan om det kommer dynga direkt.

Därför tänkte jag ge en favorit i repris: boken “Attack Poodles and Other Media Mutants” av James Walcott [ blog ], medie- och kulturkritiker på det amerikanska magazinet Vanity Fair. Det är en vansinnigt rolig, elak och - framförallt! - träffande bok som beskriver den radikala högerns teknik för att få tyst på oppositionen. Helt lysande. Jag citerar bokens omslag igen från krönikans ”DN, tortyr och Stockholm Spectator”:

BEWARE THE ATTACK POODLES

-- like a mutant invasion, they have taken control of America's airwaves and newspapers. Trained to spring at any foe of their radical conservative agenda, these Republican lap dogs dominate the mass media by scoring points with their masters in the White House inner circle, while simultaneously using the sorcerer's art of punditry to advance their conservative point of view. And, as James Wolcott reminds us in this blistering indictment of their bully tactics, the great canine horde has hijacked the country's media, bringing not just the tradition of an independent press, but the entire American way of democracy, to its knees. The attack poodles are at war, and they won't rest until they banish dissent in any form. [ Attack-Pudlarna befinner sig i krig och de kommer inte att vila innan de jagat bort andra åsikter i alla dess former. ]

Även om Wolcott mest skriver om media så går det utan problam applicera på webben och alla de den radikala högerns Attack-Pudlar som ylar här. Artikeln ovan - ”DN, tortyr och Stockholm Spectator” - är t.ex. sista gången som Stockholm Spectators främste gläfsare ”norton tierra” figurerade som just ”norton tierra”. Sedan fick han nog av den kvävande luften och klev ut som den framgångsrike mediekonsulten Billy McCormac, av Dagens Media utpekad som den vovve som skall leda Timbros återuppståndna kontrollorgan Näringslivets Mediainstitut.

sorterat under * yttrandefrihet* hat & hot* media  och  * liberoFascismen  

Posted by Thomas_Lindstrom at 03:16 FM | Comments (0)

december 09, 2005

Svar till Federley

Tack vare att tekniken på min blogg strular ibland - buntar ihop flera inlägg till en kategori - när någon lämnar en kommentar så blev det här särskilt underhållande. Du ställde antagligen en fråga om min lilla grej om hur du blev arg, men de kommentarer som du fick avsåg nog inlägget om hatbloggaren Johan Ingerö som jag tyckte förtjänade att utnämnas till Sveriges Dummaste Bloggare.

Läs den korta ”Något annat” på Federleys blogg

Det är klart att man måste få bli arg ibland, särskilt om man tycker att man blir orättvist behandlad o.s.v. Nu tror jag ju dock att de oförrätter - inbillade eller verkliga - som du upplevde att du blev utsatt för av Ida Gabrielsson var som en väldoftande och mild vårvind jämfört med den närmast terrorliknande uppmärksamhet som ”liberaler” ägnat min ringa person.

Du hittar ju ett alldeles utmärkt exempel på detta på din egen blogg:

Anonymous said...

Det enda som behöver sägas är att mannen är fullkomligt sinnessjuk.

Detta tycker inte jag är OK, gör du? Vad som uppenbarligen är chockerande för dessa hatspridare är att det helt plötsligt dyker upp en galning som anser sig ha rätt till självförsvar gentemot denna typ av kränkningar. Visst kan man säga att jag är galen ... Annars skulle jag antagligen inte ägnat så mycket tid att granska den radikala högerns metoder för att få tyst på meningsmotståndare, först i USA, men som synes nu också i Sverige.

Samma sak gäller den uppmaning som dyker upp på flera ställen där arga ”liberaler” vräker sin galla över mig:

Mata inte trollen!

Så enkelt är det.

Med andra ord: gå inte in i en dialog med meningsmotståndare eller personer som kommer med ”avvikande åsikter”. Vilket utsökt recept för en mer livaktig demokratisk debatt!

Mitt intryck av det jag kan läsa på din blogg är att du är en ganska OK person, om man säger så. Snäll. Men du har valt att liera dig med och/eller att tipsa om hatspridare. Dumt, det med. Mitt allt överskuggande motiv med krigskrönikan är att rapportera om 'kriget mot terrorn' och de faror som detta för med sig, men eftersom lögner, hot och kränkningar har varit den radikala högerns metod (i USA) för att stoppa kritik, så har jag mer och mer granskat de närmast fascistiska uttryck som detta tar sig.

F-ordet är något jag använder med största försiktighet, se t.ex. det jag skrivit om en av USA:s främsta experter, David Neiwert (bloggen Orcinus), och hans bruk av ”pseudo-fascism” för att beskriva vad som pågår i vissa delar av det amerikanska samhället. Nu inser jag, sent omsider, att han hade gjort en helt korrekt bedöming av läget och att ”pseudo-fascism” kanske t.o.m. är för milt.

Där för har jag startat en rejäl motoffensiv och den ger snabbt resultat. Karl-Johan Karlson på Hög(er)kvartert, du vet den där killen som gav ut en rejält vinklat rapport om SVT som gavs ut av ditt älskade Timbro, har helt släppt alla pretensioner på att vara något som jag anade redan från början: en högst traditionell Attack-Pudel av samma typ som Stockholm Spectator så effektiv lanserat i Sverige.

Hög(er)kvarteret slänger bort masken

Precis som man kunde misstänka så ställer sig Timbros ”mediekritiker” på hatarens sida. Då vet vi att det är OK att vräva ut ”din sjuke jävel” o.s.v. mot KJK, men det tycker jag absolut inte att man skall göra. Det är ju också oerhört talande att Hög(er)kvarteret anser att de horribla kommentar, riktade mot mig, som hamnade under KJK:s ”Svar till Thomas Lindström på Krigskrönikan” med att denna dynga på något vis falla under ”yttrandefrihet”:

Ett ord Thomas: Yttrandefrihet.

Om någon uttrycker sig här på bloggen, så får helt enkelt de som inte håller med säga emot. Vilket också Tobias gjorde.

2:11 AM

Det verkar vara ett ganska så rättslöst samhälle KJK vill leva i: ”Om någon blir utsatt för våld på gatan, så får dom som inte gillar det helt enkel göra motstånd”. Jag gillar det inte och gör nu motstånd. Alla som inte tycker om mitt självförsvar kan skänka en tacksamhetens tanke till Mikael ”alicio i underlandet” Nussdorf som gjorde samma misstag som amerikanska soldater gör under sina nattliga räder i Irak: han satte en, i och för sig verbal, men dock, en stövel i nacken på mig och trodde att jag skulle tacka för vänligheten och bara krypa i väg med fotavtrycket i nacken. Fel.

KJK har då bara omvänt rätt i att det handlar om Yttrandefrihet: de personer som han drar till sig är av den typen som under 18 månader på olika sätt försökt inskränka min yttrandefrihet. Dessutom fungerar det som så att man har ansvar för vad som skrivs på en blogg, även om det bara är kommentarer från andra.

Som synes så tänker jag att fortsätta att kämpa emot med (verbala) näbbar och klor fram till dess att påhoppen slutar eller att uppstår en bredare debatt om Det Politiska Hatet i Sverige. Och då föredrar jag många gånger om det sista eftersom jag själv -  med hjälp av ”alicio” - har satt igång den process som lett till alla påhopp.

Jag hoppas att bilden - oavsett vilken du såg - blivit lite klarare nu, Federley. Det är en stinkande avgrund av hat och intolerans i dessa ”liberala” kretsar som själva skrikit ”USA-hat”, ”Bush-hat” och ”Jude-hat” i all oändlighet så fort man kritiserat USA:s krigsföring.

sorterat under  * hat & hot, * yttrandefrihet  och  * liberoFascism    

Posted by Thomas_Lindstrom at 02:27 EM | Comments (5)

december 07, 2005

Är Dennis (den rot-torre) en Quisling?

Ett nödvändigt intro i bilder finns i förra inlägget!

Jag håller naturligtvis med: Det är en fullständigt horribel rubrik, men om det nu inte går att få de svenska liberofascisterna att fatta vad det är de sysslar med, då får man tillgripa en klassisk metod som kallas spegling. Någon gång måste ju 25-öringen trilla ner, men - hoppsan! - det finns ju inga sådana kvar så det kanske faktiskt är kört.

Här hade jag då försökt säga något positivt om högerbloggare - i samband med min lilla Hannibal Lecter-lektion - och då skrev jag så här om ”Sänd mina rötter regn”:

Krigskrönikan är ju känd för att vara en fair and balanced blog så riset skall spädas ut med lite ros: Dennis på Sänd mina rötter regn är kristallklar vad det gäller tortyr: ”John McCains förslag att inte tillåta några undantag från regeln att fångar ska behandlas humant oavsett var de befinner sig bör gå igenom. Jag kan inte se något argument för att ett undantag ska beviljas.” Hedervärt. Synd bara att detta är ett undantag som bekräftar regeln.

Jag tror faktiskt att det var denna övning i .... sympati .... som fick mig att bli så entusiastisk att jag bad Zappa om hjälp med att sända ett budskap: “Tell Me You Love Me”.  Och så visar det sig att allt detta var totalt bortkastat. Åh, varför skulle jag nödvändigtvis gå ut och googla efter något och hitta denna totala och ultimata krossare av alla illusioner?!?!

Dennis är inte längre en snäll gosse!

Dennis, Dennis! Varför gör du så mot mig? Nu var detta i och för sig innan jag gav dig en ros, men i alla fall! Ta bara det här med ”Idioter” som det verkar finns många av i din värld ... Men inte kallar man folk för Idioter? Inte går jag med på att barn och ungdomar kallar folk för Idioter hur som helst! Vad har du fått för uppfostran? Dålig, verkar det som. Men å andra sidan kanske jag borde börja rucka på mina konservativa principer ....

Sedan var det detta besvärliga med att tala sanning och inte ljuga: Fick du inte lära dig det heller?!?! Du börjar bli lite för gammal för en nystart, kanske? Men vi gör ett försök då för att se om det var ett medvetet försök att vilseföra eller om du inte ens kan läsa innantill.

1) Du påstår att jag skrivit en hyllningstext till Justin Raimondo, eller hur? Så långt borde vi kunna vara överens. Hur lång är den sammanlängda texten i inlägget ”FOX News, Israel och 9/11”? När jag kör en förhandsgranskning i Mozilla så blir det drygt 5 sidor med dagens textstorlek. Hur mycket ägnar jag åt Justin Raimondo? Jo exakt så här mycket:

När jag nu tar upp detta i fullformat, så att säga, så beror det på att Justin Raimondo, Antiwar.com, har kommit med nya fakta i målet. - Utan Raimondo skulle det överhuvudtaget finnas så mycket dokumentation eftersom han sannolikt är den person i USA som bevakat detta mest noggrannt. Dock har det material som redan finns dokumenterat varit nog för att denna märkliga 'spionaffär' för länge sedan borde ha hamnat på världspressens förstasidor.

August 31, 2005
Israel and 9/11: New Report Connects the Dots
What the 9/11 Commission didn't tell us
by Justin Raimondo

Hur får du till det att detta lilla stycke skulle förvandla en mycket detaljerad text - med främst andra källor - till att bli ”en hyllningstext till Justin Raimondo”? Va, för lite vatten till roten?

2) Vilka källor är det jag främst använder? Jo, FOX News får ta upp mycket större plats än vad Raimondo gjorde. Varför skriver du då inte att det är en hyllningstext till FOX News som jag skrivit? Vem får ta upp ännu mer plats än FOX News? Jo, en viss Gerald Shea som denne tydligen förhatlige Raimondo beskriver så här:

The author of this memorandum [.pdf] is Gerald Shea, a retired corporate lawyer. Shea – an alumnus of Phillips Academy, Yale (1964), and Columbia Law School – was associated for many years with one of New York's most prominent law firms, in New York and Paris, and his memo reads like a lawyer's brief: it is written with the same meticulous attention to details of time and place, and with a lawyerly regard for maintaining a high standard of evidence.

Jag förstår ju såååå väl varför du undviker att nämna Shea eftersom dina konspirationsteorier inte skulle gå att applicera på honom. Pity, pity, Dennis!

Men frågan kvarstår varför du inte anklagar mig för att ha skrivit en hyllningstext till Gerald Shea?

Eller varför inte en hyllningstext till den ypperliga judiska publikationen Forward, som jag ofta citerar ifrån.

Eller varför inte en hyllningstext till DEA - Drug Enforcement Agency - som har rapporterat om dessa små israeliska mossadanslutna ”konststudenter”i en diger rapport?

Eller .... Rätt och slätt: Varför förvränger du så totalt det jag skrivit? Närmast ljuger?

3) Varför måste ni ouppfostrade högergossar - med den nästan helt ensamma högerflickan Lousie P som maskot - ta till er den sämsta jävla smörja som de mest extrema galningarna i USA sysslar med? Det är ju nästan en avgrundsdjup sanslöshet - t.o.m. närmast medvetslös i ordets båda betydelser - att citera en blogg som heter No Treason. I Sverige år 2005???? Inget förräderi?? Holy shit!

Ni högertomtar - ja, ja, jag borde låta bli dessa grovt kränkande tillmälen, men nu har ju denna blogg inget annat syfte än att ge mig lite terapi, så .... - kallar ju er ofta för ”liberaler” eller om ni är lite mer sofistikerade och belästa för ”libertarianer”. Kolla då vad en amerikansk libertarianska - den vassa Karen De Coster  - har att säga om din Jack aka John T. Kennedy (det är i varje fall vad Jack själv hävdar):

Make My Day, Jack

Först var det Hannibal. Och nu The Shining ...One thing that makes my day is watching bullying, obsessing, white-trash, juvenile obsessor-thugs going apeshit over the fact that they are given no quality airtime for their lack of intelligence and their tired, been-there-done-that, Mr. Bigshit routine. Only losers keep validating themselves to total strangers. As I admitted to an interested creep-watcher the other day, when I spy someone walking so close to the edge, it's hard to resist the temptation of sticking yer leg out, and helping them over that edge. To rob a phrase from my CFO: "Are ya lovin' life?" Damn right I'm lovin' life! Lovin' every damn minute of it. To the jobless psychos, hanging out in their dark, creepy world, looking for SOMEONE somewhere to notice them, comes my best visual of their decrepit, little lives (below). Now, back to reducing those opportunity costs, for I have finally reached the point of diminishing marginal utility in regards to this crowd...

Aj, aj, AJ!! Det är lite annat drag under galoscherna over there, eller hur, Dennis? Naturligtvis alldeles för brutalt för en Farlig Pacifist, men ändå så där lite småkul ändå.

Konstigt att samma sak kan betyda så olika, bara det är lite vatten - regn!! - mellan två kontinenter. "liberal" är ju dina polares hatord nummer ett over there. Sök på kombinationen liberal och traitor på Google så förstår du - eventuellt - varför ens trovärdighet sjunker som Atlantis när man börjar labba med sådana begrepp här hemma. Det är mycket bättre att ta lokala varianter som Quisling så att vi skandinavier känner oss hemma.

Cato (Institute) tycker jag mig också ha sett bland dina polare här hemma, Dennis. - Cato, Cato, sök. sök .... - Jajamen, där vi hittar vi hela 13000 sidor på svenska och naturligtvis är liberofascismens flaggskepp Timbro i topp. Jag antar att Karen De Coster och jag skulle ryka ihop ganska snart om vi skulle diskutera vissa mer traditionellt politiska frågor - kapitalism kontra fördelningspolitik, men det är ett stort OM eftersom jag inte är så intresserad där just nu - men om vi håller oss till traditionell Frihet från Storebror (även i Bushversionen) så är vi rörande eniga.

Köp Terrorism and Tyranny från AmazonVi tycker båda att James Bovards bok “Terrorism and Tyranny” är en av de viktigaste böckerna som publicerats i USA efter den 9/11. Åtminstone gör jag det uttryckligen, men Karen är mycket positiv i sin recension: “Jim Bovard, in the words of the Orange County Register, is “Washington’s most hated truth-teller.” och “Jim Bovard is, without a doubt, the best political researcher-writer in politics today. While most writers add a few footnotes to their writing, Bovard adds some first-rate writing to his immaculate set of footnotes.”

Detta är ju ganska intressant med en ganska så representativ amerikansk libertarian och en svensk bloggare som ofta anklagas för att vara ”vänterextremist” och annat gulligt. Men vem är då James (Jim) Bovard? Som Google visar så är han (bl.a). verksam vid just det Cato Institute som de svenska ”liberalerna” är så måna om att prisa. Då har vi alltså en libertarians författare som verkligen slår ett slag för Liberty from Big Brother och då har väl alla svenska liberaler och libertarianer kastas sig över denna trend setting book? Icke! Av 10 svenska länkar så leder 6 till denna sajt. Konstigt, eller hur?

Är då en Dennis Josefsson vars liberala rätter verkligen torkat ihop - skicka mer regn!!! - en Quisling, för att avsluta med rubrikens fråga? Om man lånar den mentalitet som dominerar de (amerikanska) människor som de svenska liberofascisterna helst umgås med skulle inte tveka en sekund: Visst! En riktig förrädare och Quisling! Nu skulle det dock inte falla mig in att ens testa denna mentala gägga, men jag gillar ändå inte alls det sätt som Dennis trampar på Svenska folkets rätt att få information och fakta. Inget i det jag skrev kan ifrågasättas på en faktabaserad grund, så därför måste Dennis ta till den radikala högerns så typiska smutskastningstaktik. En taktik som i slutändan minskar vår rätt - Frihet! - att ge uttryck för våra tankar. Illa. Skärpning!

sorterat under * yttrandefrihet* lögn & propaganda  och  * liberofascism   

Posted by Thomas_Lindstrom at 01:37 FM | Comments (1)

december 06, 2005

Den "liberala" rötan är smittsam: liberofascismen

Tveklöst är det så att den nya "liberalismen", d.v.s. det som jag kallar den radikala högern, har tagit ett strupgrepp på hela borgerligheten och i synnerhet bland yngre medlemmar och sympatisörer, för att inte tala om de tre borgerliga ungdomsförbunden. För att undivika förvirring kring begreppet "radikal höger" så är detta en term som är i allmänt bruk i USA för att beteckna den radikalisering - vilket kan ske åt både höger och vänster! - som det republikanska partiet genomgått.

Med en liten glimt i ögat skulle man då kunna kalla den radikala högern här hemma för Sverige-Republikaner. Kanske inte så dumt eftersom Folkpartiet dragit iväg så långt åt höger att det ser ut som om mycket av partiets strategi går ut på att övertyga den traditionella extremhögern, med Sverigedemokraterna i täten, att det bästa sättet för extremister att få in sitt folk i en eventuell bortgerlig regering är att rösta på Folkpartiet.

Bulten i Bo har varit ute och snokat igen, vilket jag upptäckte nu på morgonen även om hans inlägg är gammalt. Under rubriken ”Den gamle förtroendemannen” får vi lära oss att Peter ”neocon” Hyltenkvist minsann inte längre är folkpartist, eftersom det är ett alldeles för oliberalt parti för att passa högerradikalen Mr NeoCon: ”25 år senare bjuds idag svenska folket att välja mellan 5 socialdemokratiska partier, ett halvkommunistiskt och ett röd-grönt lallarparti.” Hej och hå! Det är ju skönt att veta.

Sedan avslöjas hela den ”liberala” inaveln. Anders ”dibbuk” Engström skriver ”Jag förstår Dig, även om det är trist att se Dig lämna partismen. Skönt att veta att Du gör nytta på annat håll =)” och mathias.sundin@liberal.se skriver (i ett annat sammanhang) ”Tyvärr lägger min kompis Peder Hyllengren ner sin blogg, The Neocon Blog. Det är tidsbrist som är orsaken. Jag tycker det är mycket tråkigt för Peder har bidragit med mycket intressant läsning.” Smart gosse som vandrar i Chydenius fotspår, eftersom han sällan lägger korten på bordet. Men ”Ordförande folkpartiet i Norrköping” kan ju vara värt att lägga på minnet.

Det är dags att vakna och se vad dessa s.k. "liberaler" står för. Det är OK att stödja Befrielsen och Demokratiseringen av Irak, men man tiger helt och hållet om de radikala angrepp på demokrati och yttrandefrihet som äger rum dagligen i USA. Man struntar konsekevent i den angrepp på yttrandefriheten som fotfolket i de egna leden ägnar sig åt. - Tänk på Mikael ”alicio” Nussdorfs tilltag att kontakta andra bloggare och kräva att man plockar bort länkar till krönikan!

Kommentar under rubriken ”Kul med besöksstatistik!”

En liten lustig sak har hänt (kanske borde man mer korrekt kalla det för en obehaglig sak, jag vet faktiskt inte riktigt vad som stämmer bäst) och jag tänkte höra om det har hänt fler av er som har skrivit att ni tycker Thomas blogg är bra. Alicio har skrivit till mig och klagat på att jag uppmuntrar Thomas och att jag borde sluta med det. En rätt olustig känsla fick jag av brevet och ett sådant beteende från en bloggare. Hans tonfall var inte heller direkt vänligt eller respektfullt.

Kommentar från ”Demokratins dödgrävare”

Kan bara meddela att jag också får sådana där "lek inte med Thomas och Jinge. Dom är inte bra för dig"-mail från Alicio.

Dessutom fick jag brev privat från folk som inte ens ville skriva anonymt bland krönikans kommenterar. Folk som var genuint rädda för ”alicio” som viftade med att han minsann hade ganska god kunskap om familjeförhållanden och liknande i ett fall. Alltså en sann Demokratins och Yttrandefrihetens riddare: ”skriv vad du vill, men skriv som jag tycker är OK och framförallt: länka inte till Krigskrönikan”. Sverige år 2005. I liberofascismens våld.

Vi behöver ju inte heller gå in på den liberofascism som Karl-Johan Karlsson drar åt sig på Hög(er)kvarteret. Osmakligt. Men det är ju klart att man måste krama de värsta extremisterna för annars kanske mer måttliga tröttnar eftersom den vridna och uppskruvade tonen antagligen är ganska så upphetsande för vissa konsumenter.

Denna typ av kommentarer hitta man överallt på dessa liberofascistiska bloggar. Nu har jag inte haft så mycket tid att fördjupa mig i det svenska bloggogräset tidigare, men nu när jag väl gjort det så häpnar jag över hur mycket hat och andra otrevligheter som florerar till höger.

sorterat under * liberofascismen* hat & hot  och  * yttrandefrihet   

Posted by Thomas_Lindstrom at 11:09 FM | Comments (0)

december 05, 2005

Kommentarer avstängda för tillfället + zappaCast

Lyssna på 'Tell Me You Love Me' i två versioner

Boyz: “Tell Me Yor Love Me”

Frank Zappa - 'Chunga's Revenge'Frank Zappa - Tinsel Town Rebellion

[ den som spar den har ..... här hittade jag en liten zappa.bit som jag hade tänkt lägga ut i ett annat sammanhang, men på förekommen anledning så måste jag ju nu dedicera denna till min hemlige beundrare som dyker upp längre ner på sidan. Även om jag måste Take a long stroll down that memory lane ... så vet jag ju hur svårt det kan vara med obesvarad kärlek. It hurts! ]

Krigskrönikören är ju en sådan blyg viol så han var tvungen att hämta hem Zappa igen för att framföra ett kärleken budskap till alla dessa right wing nuts, som Zappa skulle ha sagt:

Varför kan vi inte bara vara vänner?!?! Snälla: “Tell Me You Love Me”! Jag vill ju bara vara er vän. (“I Didn't Mean To Hurt You” får vi dock spara till en annan zap[pa]Cast.) Den som väntar på något gott .....

zappa.ology: Om man botaniserar i Zappas närmast gränslösa produktion så hittar man många låtar som dyker upp igen i väldigt olika tappningar. “Chunga's Revenge” är en gammal favorit som jag har på en inte helt oknastrig vinylbit, men det är en mycket lättsmält och högst aptitlig sådan. Smaklig måltid!

“Tinsel Town Rebellion” hade jag faktiskt inte lyssnat på alls tidigare trots att det ljuvliga omslaget är så otroligt välbekant. Notera den enorma tempoökningen när originalet tonar över i denna mycket nyare version av “Tell Me You Love Me”.

Pleaze, boyz! Do some more Freaking Out!

På grund av tekniska problem så måste jag stänga av krönikans funktion för kommentarer. Det har ju naturligtvis inte någon större praktisk betydelse eftersom det är ytterst få som vågar eller vill kommentera här på krönikans sidor. Fråga inte mig varför det är så eller varför krigskrönikan ligger på första plats bland politiska bloggar på en lista - den lilla men trevliga blogrankers - och nyss femma - igen! - på den större men mer politisk korrekta bloggtoppen, men ÄNDÅ ÄR SVERIGES MINST CITERADE BLOGG  åtminstone i förhållande till antalet besökare.Food for thought in Valiumistan :-)

Det är uthärdligt att som nu plocka bort några hundra kommentarer och track back pings per dag, vilket är skörden just nu. Men däremot kan jag inte hålla koll på när och exakt var alla kommentarer hamnar, vilket jag måste för att inte bloggens struktur skall gå åt skogen. Sedan en tid tillbaka så är det så att det skapas en ny kategori varje gång det läggs in en kommentar, vilket i sin tur gör att det ändå inte går att kommentera på denna sida.

pajat inlägg

kloaken är nu rensad

Sedan är det ju en helt annan sak att Timbro och Hög(er)kvarteret säkert kommer att få en egen * kategori vad det lider, men då vill jag själv kunna bestämma vad som hamnar där. Just nu hamnar alla inlägg i någon kronologisk ordning under den översta posten. Och då måste jag gå in och spara om inlägget för att befria det, vilket då kräver att jag vet om ..... bla, bla, bla ....

Eftersom jag nu tycker att en blogg behöver kommentarer så är det bara att alla hugade spekulanter ställer sig på kö på krönikans första sida, letar reda på email-länken i övre vänstra hörnet och skickar kommentaren med email så skall jag lägga in den på ett eller annat sätt.

Men: ange titel på inlägg. annars ingen kommentar!

Som alla vet (?) så plockar jag aldrig bort kommentarer - förutom spam - utan låter allt stå kvar, inklusive gulliga små provokationer som nedanstånde, naturligtvis från en xxx-skyltat anonym och feg klottrare:

Detta måsste vara den absolut mest löjliga blogg som världen skådat. vad har den fös syfte? Terapi för ägaren? Har du för övrigt tillstånd att lägga ut Zappa för nedladdning? Detta kommer omgående på Måndag att vidarebefodras till anti piratbyrån. En kopia på hela din webb är nu tagen så det hjälper föga att försöka dölja alla dina olovliga alster som du tycks ha samlat på dig.

Posted by: Carl at december 4, 2005 01:33 FM

Det är ju inte utan att jag känner ett visst medlidande med en yttrandefrihetens fiende som denne agiterade person. Vad i h-vete skall man göra för att få tyst på den där hemske krönikören?!?! Går det inte med hat och hot, trakasserier, fejkade polisanmälningar, brevkampanj till andra bloggare om att inte länka till denna krönika, smutskastning, ärekränkande kommentarer på Timbrosympatiserande bloggar  och så vidare, vad återstår då??

Jo, anti-piratbyrån!!! Jaaa! Vilken lysande idé! Anmäl en bloggare som nyligen talade om att han personligen inte är förtjust i fildelning utan föredrar att köpa sin musik. Geni! Finns det ingen som har några hjärnor över att donera till den svenska radikala högerns små Attack-Pudlar? Vaaaa?!?!

Men å andra sidan så kanske det var en puff så att jag äntligen skulle komma till skott och skriva till familjen Zappa och berätta om min lilla reklamkampanj för att sprida mer kunskap om Zappas politiska och musikaliska geni.

sorterat under  * yttrandefrihet* hat & hot  och  * zappa.ology    

Posted by Thomas_Lindstrom at 07:34 EM | Comments (0)

Yttrandefriheten hotas. Gång på gång.

Krigskrönikan startar egen Operation TIPS!

Som alla andra trender så börjar naturligtvis detta i USA. Jag har ett flertal gånger rekommenderat en källa --men det finns hur många källor som helst-- som visar hur man intitutionaliserat totalitära metoder i Demokratins Försvarsmakt: tidskriften The Progressives McCarthyism watch.  Om du har något som helst intresse i yttrandefrihet, och i förlängningen också demokratins bevarande, så sätter du dig ner och går igenom detta material. Nu.

När du läser denna skrämmande lista så kom då ihåg att allt - för det är mycket - som rapporteras där utgör bara en minimal topp på ett gigantiskt isberg. Ett isberg som jag varit ganska ensam om att bevaka för en svensk läsarkrets ända sedan 2002, t.ex. med min rapport om Operation TIPS - 2002-08-05!!! som dessuton gick ut till varje svensk riksdagledamot och varje departement (d.v.s. de som direkt har ansvar för dessa frågor). Om nu någon överhuvudtaget har ansvar för något ......

Samtal med vår Pressombudsman

Som framgått tidigare så har jag alltså suttit i telefon med svenska journalister sedan hösten 2001. Inte under någon sammanhängande period, men av och till så har jag betat av en avsevärd del av de mer inflytelsrika journalister, redaktionerna o.s.v. i Sverige. Mitt senaste samtal - och antagligen mitt sista - var när jag ringde Aftonbladets TIPS - ej att helt förväxla med Operation Tips ovan - och fick Per-Ivar Sohlström i andra ändan av linan. Enligt egen uppgift är han då en journalist med 40 års erfaranhet i branschen och det är ju inte att förakta.

Jag anser - om jag försöker vara så objektiv jag någonsin kan vara - att det material som jag har att erbjuda den som vågar lyssna, hör till det mest explosiva som någon rotat fram i Sverige. Jag tycker ibland om mustiga liknelser så jag föreslog för Sohlström följande: ”Eftersom nu nu älskar att skriva om Dirty Bombs och deras teoretiska skadeverkningar i Stockholms centrala delar, så tänk på det jag har som en virtuell variant av detta ....” Svar: ”Av det du hittills har haft att komma med så har du ingen Dirty Bomb att erbjuda ...”

Inte?? Nähä, det kan man ju acceptera om mottagaren behagar att lyssna. P- I S slänger inte bokstavligen luren i örat på mig, men vägrar att låta mig ens börja dra en kort - mycket kort! - sammanfattning. "Nejdu! Jag har faktiskt viktigare saker för mig en lördag än att lyssna på en massa tugg om extremister.” Tack och adjö till Aftonbladet TIPS. Så vitt jag vet öppen dygnet runt så att allmänheten skall kunna informera vår press om saker som inte pressen på egen hand kunnat upptäck. Därmed upphörde också mina kontakter med svensk massmedia. Tyvärr.

Men det finns ju andra sätt att komma till rätta med det faktum att inte svensk press sköter sitt jobb utan tillåter extremister att sparka på journalister och media i största allmänhet. Jag har ju bara väntat på att pressen skulle ta sitt ansvar, men det var ju naivt och dumt. Dumt, dumt och dumt. Därför kommer jag att anävnda mig av övriga fri- och rättigheter - även skyldigheter! - som jag har i det Göran Persson kallar Det Öppna Samhället. Det öppnar sig en helt ny och spännande värld för krönikören!

Mitt första steg var då att kontakta Olle Stenholm, tidigare en av Sveriges bästa journalister, enligt min mening. Nu är han alltså Pressombudsman. Han tog god tid på sig att både lyssna och att förklara exakt vilka uppgifter PO har och de berör så vitt jag kan förstå inte något av mitt dilemma. Eftersom jag är helt bannlyst i media så nämns jag aldrig vid namn, varken fördelaktigt eller ofördelaktigt. Hade det sista skett på ett sätt som inte var sakligt underbyggt så hade det kunnat bli ett fall för PO, men att svenska press vägrar att ta emot resultatet av fyra års arbete, det faller helt utanför PO:s område.

Men eftersom jag inte ens börjat min vandring i Det Utom-Pressliga Sverige så kan jag nog lova att det kommer att bli många små intressanta rapporter här i krönikan under den kommande veckan. Ta bara och titta på följande lilla screen shot och meditera över dess betydelse. Nyckelordet är naturligtvis DEMOKRATI!

Svea Rikes säkerhetspolis

Jag har faktiskt ett väldigt högt förtroende när det gäller professionalism. På vissa områden. Dit hör alltså inte svensk press och annan media längre. Svenska media har slutat att bevaka våra - de svenska medborgarnas - intressen då det gäller t.ex. yttrandefrihet. Sorgligt, inte sant?

sorterat under * mediekritik, * yttrandefrihet  och  * bannlyst  m.m.   

Posted by Thomas_Lindstrom at 03:46 EM | Comments (0)

november 29, 2005

"Tekniskt problem". Igen. Nytt.

Uppdatering 12:40 - Jag visste väl att mitt te skulle göra susen! Nu funkar bredbandet igen. Skönt att slippa rota bland alla gamla modemuppkopplingar jag har och har haft sedan webbens barndom. Då befann jag mig för det mesta i USA:s virtuella utbud, så det kan jag ju återgå till. Om mitt te slutar att verka HELT här hemma, menar jag. Nu ser jag fram emot att denna häxbrygd även piggar upp Ali, allas vår favoritbloggare till vänster. Men som man säger over there: don't hold your breath!

Uppdatering 12:12: Tack gode gud för att den här irriterande femman på bloggtoppen äntligen släppte! Det visar att det trots allt finns intresse för ytrrandefrihet, högerterrorism, personangrepp and you name it. I Valiumistans fantastiska provins Bloggistan.

... stay tuned to radio WarChronicle ...

Det är då märkligt att det skall vara så svårt att bruka sin Yttrandefrihet i Det Öppna Sammhället Valiumistan. Tekniken sätter hinder i vägen hela tiden. Först saboterar MS-hell alla mina (tre) datorer. Sedan får jag mina emailsystem pajade. Nu ser det också ut som om bredbandet lagt av. Intressant, eller hur?

Men det är självklart så att bredbandsuppkopplingen härmar min morgontrötthet, eller hur?? När jag försöker nästa gång så mitt goda och starka te även satt fart på bredbandet. Tror ni inte det?

Hann jag visa den här lilla skylten igår? Det är nog bäst att den får åka upp igen:

Krigskrönikan - Bannlyst

Jag hoppas att den svenska ”solidariska vänstern” delar mitt intresse för dessa frågor. Imorgon?

Jag tycker t.ex. att det är JÄTTEBRA att Ali Esbati - idag! - skriver om min gamle polare   ”norton tierra”
. Även en f.d. ordförande i Ung Vänster kan bli trött och gammal och missa att Krigskrönikan skrivit om norton aka billy sedan den 29 januari 2004: ”Tortyrhögern, massmordshögern - När får vi nog?” och sedan fortsatt med det som radikalhögern (via Mikael Nussdorf) kallat stalkning. Jojo. Får jag lov att bjuda på en kopp av mitt superte, Ali??

Som ni förstår så blir min redan pressade tidsplan en liten, liten gnutta rubbad. Men Sveriges Dummast Bloggare är i princip klar att läggas ut. Snart.

sorterat under  * yttrandefrihet, * MS-hell  och  * bannlyst     

Posted by Thomas_Lindstrom at 11:07 FM | Comments (0)

november 25, 2005

Lisa Abramovicz: Extremist? Del 1b av 2 (97?)

Typiskt! Här vänder man ryggen till och så går den där latoxen Ferdinand och lämnar en sida så här ofullbordad! Tänka att man alltid skall få städa efter andra :-)

Som synes så genomgår krönikan en ytterst välbehövlig layouttrimmning. Det är ju inte så jobbigt när man väl är där, men att ta sig i kragen och sparka dit sig själv till CSS Style Sheets, det är inget som denne krönikör uppskattar längre eftersom det inte har nyhetens behag. Men nu är det en bit åt rätt håll. Jag hoppas att krönikan åtminstone är lite mer behaglig att läsa med tanke på textstorlek o.s.v. Innehållet är ju nu en gång som det är.

Därför postar jag om detta stycke med lätt ändra rubrik, men dock utan att dela upp texten. Väl bekomme!

I'm baaack!

Här trivs jag faktiskt bäst

I natt har Ferdinand tagit en utökad vila under korkeken. Behövligt. Om det är någon som läser detta och har missat ”’Farlig pacifist’ förvandlas till arg Ferdinand” så kan det vara dags nu. Ferdinand har ju bara en relativt begränsad tjurskalle så han minns inte riktigt om det var ett bi eller en geting han satte sig på innan han sopade rent på arenan, men det kan ju kvitta, eller hur?

Vill du blistucken? Läs Expressen och Kvällsposten

Det finns ju tillräckligt många getingar ute på nätet för att man skall kunna bli stucken - och arg - från morgon till kväll. D.v.s. om man inte bor i den syrefattiga provinsen Bloggistan, placerad i gränstrakterna mellan det totalbedövade Valiumistan och det ständigt alerta Imperiet.

Jag har fortfarande inte haft tid att skaffa en dator med DVD-läsare så att jag kunnat för över hela mitt arkiv till CD. Jag kan därför inte exakt tala om när jinge - ni vet min mystiske korrespondent - skickade ett brev och talade om att han polisanmält Jihad i Malmö för hets mot folkgrupp eller liknande. Han bad att jag inte skulle skriva om det då, men det har jag nog redan gjort ändå.

Vad tycker då Kvällspostens alldeles egen Dick Erixon att svenska folket skall engagera sig i? Jo, man skall slå sig ihop med just Jihad i Malmö [ google ]  och ytterligare öka det redan galloperande islamhatet i Sverige! Är inte det en geting tiullräckligt stingande för att man skall leka Ferdinand? Tydligen inte. Under rubriken ”Expressen ljuger obesvärat vidare” så kan man hitta följande märkliga dialog på jinge.se:

 1. Comment by olydig — 28/9/2005/ @ 1:28 pm

  En sak är säker. Du skulle bli brännmärkt som antisemit av PM Nilsson!

  Expressen är sanslös. Jag skulle nog lita mer på En Ding Ding Värld som sanningssägande källa, än Mariebergsblaskan.

  :)

 2. Comment by Jinge — 28/9/2005/ @ 1:37 pm

  PM Nilsson, är inte det göken på Kvällsposten som gillar Jihad i Malmö? faan vikka dårar det finns..

PM Nilsson?!?! Huh??? [ google ] Nilsson har ju många dumheter att stå till svars för, men inte fan har väl även han varit så dum att han rekommenderat Jihad i Malmö??? Bloggen Frihet som frihet ger dock följande lilla bit av information:

PM Nilsson gör idag sorti med Jan Hjärpe i Expressen. Rekommenderad läsning kort sagt. (via Alicio)

Nu har dock Ferdinand vaknat en liten gnutta och går därför över till dagens huvudrätt. (Detta var bara en liten förrätt).

En av de försummelser/dumheter som PM Nilsson gjort är då att angripa Jan Hjärpe på ett sätt som jag faktiskt anser borde prövas rent juridiskt. Yepp! Buss på dom bara. Det går bara inte an att en av de största dagstidningarna i Det Öppna Samhället används för att smäda och förfölja meningsmostståndare. Icke!

En annan grov försummelse som den gäggiga propagandamaskin som den svenska radikala högern har till sitt förfogande - och dit hör alltså även PM Nilsson, tyvärr (för en pålitilig källa har berättat att han faktiskt är riktigt OK. Egentligen.) - totalt missat att uppmärksamma den våldsamma extremism som existerar mitt i den svenska samhälsstoppen. Cars? [ google ]  Hökmark? [ google ] Räcker det?

Men, snälla, snälla Ferdinad! Huuuur skulle någon kunna ana att Lisa Abromwicz är en farlig extremist? T.ex. genom att läsa den vänsterextrema bloggen Krigskrönikan. . Ta bara denna bild som jag publicerade den 17 april, 2005:

David Horowitz's mind captured before someone cleaned it up

”Bilden ovan visar hur the individuals page på sajten - d.v.s. the Smear Site, som di säger över där - DiscoverTheNetwork såg ut för några dagar sedan” skrev jag under rubriken ”Radikalhögern är .. verkligen .. GALEN!!”

Vem ligger bakom ett så fullkomligt vridet projekt som DiscoverTheNetwork? Jo, en av de mer inflytelserika republikanska strategerna: Daivid Horowitz, f.d. vänsterextremist, leninist, säkert också stalinist, vit medlem av Black Panters and you name it! Idag är han alltså en av de mest inflytesrika demagogerna i the Theocracy of America. Vad har Google att berätta om David Horowitz och Vita Huset?.

Jag hinner tyvärr inte göra jobbet åt alla annars duktiga svenska journalister och säkert för femte gången leta efter artiklar som berättar om hur Horowitz i princip har fribiljett till Vita Huset, men däremot kan jag rekommendera ett par bra artiklar som hamnade på första sidan på min Googlesökning: “How Karl Rove Won Bush the White House with David Horowitz and "Compassionate Conservatism"”  av Sander Hicks och “David Horowitz's Long March” av Scott Sherman (en för mig okänd jornalist), en artikel publicerad den 15 juni 2000!

Skillnaden mellan Imperiet och Valiumistan är att det första riket dräller av lysande journalister som publicerar fakta år ut och år in, som sammanställer det allra bästa i bokform, ja, som kort och gott uppfyller de krav man kan ställa på press och media i Det Öppna Samhället där yttrnadefrihet är en av de viktigaste principerna. Många av dessa lysande skribenter för naturligtivs även då och då texter antagna på vänsterextrema publikationer som New York Times, Washington Post, Los Angeles Times, Boston Globe och ett stort antal ej nämnda dagstidningar. Jag har själv samlat på mig ca 80-90000 artiklar från denna subversiva press sedan jag började med detta vansinne.

Som ni förstår så har jag fullt upp med att värja mig för alla de brev och förfrågningar från den Fria Pressen i Valiumistan, som fyller mina emailsystem till den milda grad att det igår inträffade att ytterligare två adresser dog! Den första var min ej publicerade adress som jag haft sedan 1995, placerad på Stora Internet- och Telefoni-Bolaget i Valiumistan. De andra två, som dog igår, ligger hos samma lilla bolag som ser till att Krigskrönikan kan läsas på webben.

Det lilla bolaget har givetvis blivit angripet av den svenska radikala högerns små AttackValpar, inte bara en gång utan upprepade gånger: den första gången var när en viss Gunnar F (en unik identitet vars enda innehavare i Sverige had dött strax innan denne terrorist snodde den!) som skrev:

[ läs den där vänsterextremistiska bloggen krigskrönikan om du inte har tid att vänta på fortstättning! ]

Jag tog mig dock tid och gjorde den våldsamt komplicerade operation det innebär att gå till krönikans första sida, bläddra neråt en bra bit och fylla i  i den lilla ruta som uppenbarar de inlägg där frasen gunnar f faktiskt förekommer. Läs och begrunda. gunnar f himself kan ju svettas ett tag eftersom jag nu, efter ett drygt år, är ganska säker på vem det var som jävlades med mig och hela listan för medieapati.

Watch Out, "Gunnar"-ponken! Jag har inte ens BÖRJAT plocka bland de riktiga godbitarna som finns i det material som ett inte helt ringa antal redaktioner i Valiumistan har haft liggande under omkring ett år!

Nu måste tyvärr Ferdinand dra sig in under korkeken ett kort tag. Det tar på krafterna när den sista kvarvarande datorn beter sig jävligt underligt. Dessa idiotiska varningsljud som MS-hell plingar hela tiden utan att jag kan se någon som helst anledning. Bredbandsuppkopplingen kräver mycket massage, men ger ändå ifrån sig den här typen av varningar:

Stressande budskap via MS-hell

I natt glömde jag att stänga av modemet och när jag skall göra den obligatoriska omstarten av datorn för att överhuvudtaget kunna jobba, så är MS-hell ett veritabelt slagfält med ännu mer lik (dödade program och funktioner) än vanligt. Även en legitimerad vänsterextremist och konspirationsteoretiker blir ju då ytterligare mer obefogat paranoid än han redan är. Stay tuned ....

Jag kommer strax tillbaka:

från krigskrönikan den 15 november 2005:

Dick Erixon, Johan Norberg m.fl. högerradikaler varnade ju  - som jag skrivit om tidigare - för ”farlig pacifism” i sitt inlägg på Aftonbladet debatt hösten 2001. Nu skall alla högerradikaler få smaka på hur totalt förödande det kan vara att jävlas med dessa farliga pacifister!

Tjuren Ferdinand tyckte ju om matadoren ....

Alla vet ju hur den berättelsen slutade, eller hur? Visst var det synd om den stackars matadoren. Han gjorde ju bara sitt ”jobb”. Men dessa liberalskyltade extremister har också utfört sina smutskastningsjobb och trakasserier. För bra. Dessa små elaka liberalpojkar kommer att längta efter att vara en matador i en saga. Men nu är inte verkligheten en film av Walt Disney utan något mycket tuffare.

sorterat under  * judisk extremism, * radikalhögern 2  och * yttrandefrihet   

Posted by Thomas_Lindstrom at 11:39 FM | Comments (0)

november 24, 2005

Är Lisa Abramowicz en extremist? 1:2 (37?)

I'm baaack!

Här trivs jag faktiskt bäst

Nu postat under titeln
”Lisa Abramowicz: Extremist? Del 1b av 2”

Den som så vill kan fortsätta att kommentera även här.

sorterat under  * judisk extremism, * radikalhögern 2  och * yttrandefrihet   

Posted by Thomas_Lindstrom at 03:10 EM | Comments (3)